Vijf plekken voor Trump-haters en fans

Trump Tower in New YorkAmsterdam, 13 november 2016 – Voor velen was het een shock afgelopen week, maar voor anderen juist een verademing: de onverwachte zege van Donald J. Trump bij de presidentsverkiezingen in Amerika. Het roept ook vragen op. Kunnen we de komende jaren zonder ingewikkelde visumprocedures op vakantie naar de Verenigde Staten? Wij nemen alvast een voorschot en hebben vijf plekken op een rij gezet, voor zowel haters als liefhebbers van de nieuwe Amerikaanse president.

Trump Tower, New York

De 58 verdiepingen tellende Trump Tower in New York is het ‘woonhuis’ van Trump, voordat hij het Witte Huis in Washington D.C. betrekt. Hij woont op de bovenste drie etages. Onderin zijn toeristen welkom in de marmeren-gouden hal met zijn potsierlijke 18 meter hoge waterval, waar je kunt shoppen of koffie kunt drinken. Voor de fans is er een winkel waar je Trump-kleding kunt kopen, zoals stropdassen, shirts en manchetkopen. Er is een sieradenlijn die gewijd is aan dochter Ivanka Trump. Voor de haters is de Trump Tower een geliefde plek om te demonstreren. Je vindt de wolkenkrabber aan Fifth Avenue, vlakbij Central Park.

KallstadtKallstadt, Duitsland

Het Duitse dorp Kallstadt, ten zuiden van Frankfurt, zou met zijn wijnstokken en frisse, blauwe lucht zomaar in Connecticut of Maine kunnen liggen. Niets is minder waar. Het slaperige plaatsje in de deelstaat Rijnland-Palts is de geboorteplaats van de grootvader van Donald J. Trump. Die emigreerde in 1905 naar Amerika, waardoor we nu met deze nieuwe president zitten opgescheept. In Kallstadt vind je nog het landgoed waar Trumps opa werd geboren. De huidige eigenaren hebben het te koop gezet, want ze zijn de aandacht van de media meer dan zat. Misschien kan Trump het kopen om er een hotel of casino van te maken?

Trump Star, Hollywood Walk of Fame, Los Angeles

De Hollywood Walk of Fame aan de Hollywood Boulevard van Los Angeles bevat meer dan 2500 tegels met een ster en de naam van een beroemdheid uit de wereld van film, televisie, muziek, theater, entertainment en radio. Ook Donald J. Trump is vertegenwoordigd met een ster, die je overigens alleen van een afstandje kunt bewonderen. Nadat Trump aankondigde mee te doen aan de presidentsverkiezingen, wordt de ster beschermd. Een als een bouwvakker vermomde vandaal probeerde de tegel kapot te maken met een voorhamer en een pikhouweel. Hij vertelde later dat hij de ster wilde veilen en de opbrengst wilde schenken aan vrouwen die het slachtoffer waren van seksueel geweld of intimidatie door Trump. De vandalisme bleef niet ongestraft.

Anti-Trump schildering in TijuanaAnti-Trump muurschildering, Tijuana, Mexico

Net buiten de Amerikaanse grens, in de Mexicaanse plaats Tijuana, kunnen Trump-haters selfies nemen met een muurschildering waarop de president spottend is geportretteerd. ‘RAPE TRUMP!’ staat er op de muur tussen beide landen, oftewel ‘verkrachting troef’. Donald J. Trump is afgebeeld met een bal in zijn mond, om het spreken zogenaamd onmogelijk te maken. Een groep Amerikaanse kunstenaars nam de spuitbus ter hand nadat Trump zijn plannen voor een beautiful wall tussen Mexico en de VS uit de doeken deed. Ook al zijn er vele andere spotprenten, dit is inmiddels een beruchte muurschildering geworden die zelfs bussen met Japanse en Chinese toeristen trekt.

Trump International Hotel, Las Vegas

Ook in gokstad Las Vegas heeft miljardair Donald Trump zijn sporen nagelaten. Dichtbij de beroemde Strip vind je het Trump International Hotel, dat uiteraard ook de naam draagt van Amerika’s nieuwe machthebber. Het is een wolkenkrabber van 64 verdiepingen met 1232 kamers en vijftig penthouse suites. Het restaurant heet – hoe kan het ook anders – DJT. Het is een protserig glazen gebouw van glas dat bedekt is met een dun laagje goud van 24 karaat. De badkamers zijn voorzien van Italiaans marmer, dubbele wastafel en spabaden. Veel werknemers van het hotel zijn latino’s en Filipijnse immigranten. Volgens de lokale vakbond verdienen zij slechts $3 per uur, veel minder dan andere werknemers in Las Vegas.

Foto's © depositphotos.com/littleny; Gästehaus im Kirschgarten; Instagram.com/indeclineofficial.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!