Over de oprichter van de Wereldreizigersclub

Oprichter: Eric in GhanaDe website van de Wereldreizigersclub is jaren geleden ontstaan, nadat ik een wereldreis achter de rug had. In de zomer van 1996 keerde ik terug van een reis rond deze aardbol. Ik had de huur van mijn huis opgezegd en mijn kat Appie achtergelaten om voor lange tijd met een rugzak de wijde wereld in te trekken. Even weg uit het reguliere leventje. Ik heb tijdens mijn reis zoveel ervaringen, indrukken en impressies opgedaan, dat ik iedereen van harte aanbeveel om ook eens de ‘trip van je leven’ te maken.

Ik heb rond de wereld gereisd via Turkije, Syrië, Libanon, Jordanië, Bahrein, India, Nepal, Thailand, Laos, Vietnam, China, Macau, Hong Kong en de Verenigde Staten van Amerika. De jaren daarna heb ik nog afzonderlijke reizen gemaakt naar de meeste landen in West-Europa, Tsjechië, Hongarije, Polen, Bosnië, Kroatië, Rusland, Litouwen, Estland, Albanië, Macedonië, Malta, Cyprus, China, Maleisië, Singapore, Iran, Afghanistan, Turkije, Marokko, Egypte, Tunesië, Kenia, Tanzania, Ghana, Zuid-Afrika, Costa Rica, Panama, Guatemala, Mexico, Cuba, de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Verslagen en foto’s van veel van deze reizen zijn ook op mijn website terug te vinden.

Via mijn website hoop ik mensen met het idee van een wereldreis in hun achterhoofd (de meesten komen helaas niet verder dan dat idee) nog eens extra lekker te maken. De afgelopen jaren werk ik deze site stukje bij beetje bij. Niet alleen met reisverhalen, maar ook met reistips en allerhande praktische reisinformatie. De website blijft onafhankelijk en is niet gelieerd aan een reisorganisatie, een luchtvaartmaatschappij, een toeristenbureau, een uitgeverij of welk ander commercieel bedrijf dan ook.

Zelf ben ik afgestudeerd als algemeen econoom (aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam), maar na terugkeer van mijn trip rond de wereld heb ik jarenlang als journalist gewerkt. Ik heb bij talloze media gewerkt, van een landelijke krant tot een persbureau en van internet tot televisie. Sinds 2016 heb ik in mijn woonplaats Amsterdam mijn eigen communicatiebureau en tekstbureau opgericht: Xozo Communicatie. Maar mijn grootste passie ligt bij het ontdekken van deze aardbol. Per slot van rekening blijft het reisbloed altijd stromen. Tot ziens in de wijde wereld! (En oh ja, op de foto hou ik in Ghana de staart van een krokodil vast, en ik verzeker je: het is géén trucage!).

Eric Wendel, te mailen via eric-at-wereldreis-punt-net of eventueel te bereiken via 06-22474403. Bekijk voor mijn professionele carrière en achtergrond ook mijn profiel op mijn Linkedin-pagina.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam