Persberichten en persreizen

Informatie voor PR-bureaus en organisaties in de reisbranche

Persberichten

Persberichten persreizenDe Wereldreizigersclub is dol op reizen en we willen deze passie graag met iedereen delen. De website staat dus vol met reistips, reisverhalen en praktische informatie over bestemmingen in de hele wereld, maar ook met reisnieuws. Vrijwel dagelijks melden we onder de rubriek ‘Laatste reisnieuws’ (op de homepage en op www.wereldreis.net/reisnieuws) de laatste ontwikkelingen rond vakantie, reizen, recreatie en toerisme.

Dat kan over nieuwe bezienswaardigheden en attracties gaan, maar ook over interessante bestemmingen, culinaire trends, evenementen, activiteiten of een overzicht van het beste, leukste en bijzonderste dat op een bepaalde plek te beleven is. Actuele reistrends, openingen van nieuwe hotels, onderzoeken onder reizigers, de nieuwste producten en gadgets voor reizigers, nieuwe reisboeken en reisprogramma’s op tv en ontwikkelingen qua gezondheid en politiek (zoals visaregels) vinden we eveneens nieuwswaardig.

We speuren daarvoor regelmatig het internet af, op zoek naar de leukste en meest informatieve reisnieuwtjes. Maar het zou ons ook helpen als verkeersbureaus, toeristenbureaus, PR-bureaus, hotels, musea, reisorganisaties, tour operators, luchtvaartmaatschappijen, spoorwegen en alle anderen die enigszins betrokken zijn bij de reiswereld, ons op de hoogte houden. We komen dus graag op uw mailinglijst te staan en ontvangen graag uw persberichten en uitnodigingen voor persbijeenkomsten en persopeningen. U kunt ons heel eenvoudig op de hoogte houden door ze te mailen naar info@wereldreis.net

Ze komen dan terecht bij de ‘redactie’, oftewel Eric Wendel, de eigenaar van de site (en fervente reiziger, copywriter en eigenaar van Xozo Communicatie, een tekstbureau en communicatiebureau in Amsterdam). Informatie sturen per post kan ook, als het bijvoorbeeld om producten, gadgets of boeken gaat voor een review of om toeristische brochures en promotiemateriaal:

Wereldreizigersclub
t.a.v. Eric Wendel
Marco Polostraat 279-3
1056 DN Amsterdam

Persreizen

De Wereldreizigersclub staat open voor deelname aan persreizen, gesponsorde reizen en gesponsorde bezoeken aan musea, bezienswaardigheden, attracties, hotels, restaurants, evenementen en festivals. Voor ons is het een ideale gelegenheid de website uit te breiden met aantrekkelijke content. Voor u betekent dit uitgebreide en langdurige aandacht op een veel bezocht en kwalitatief hoogstaand platform.

De website van de Wereldreizigersclub heeft enkele tienduizenden unieke bezoekers per maand, en dit aantal is groeiende. Bovendien kent de site hoge rankings en SEO-scores, waardoor de bewuste pagina’s snel gevonden worden in zoekmachines als Google. De pagina’s en artikelen blijven permanent op de site staan, waardoor een gesponsorde reis of activiteit de waarde van een advertentie of advertorial ruimschoots overtreft. Het heeft ook een meerwaarde ten opzichte van media-aandacht naar aanleiding van een persreis in een papieren tijdschrift. Dat wordt één keer gelezen, en daarna gaat het naar de papierbak. Online op onze website blijven de verhalen ook in de toekomst voor iedereen vindbaar.

Wat kunnen we bieden?

Bij deelname aan een persreis of een gesponsorde reis, hotelovernachting of activiteit zullen we er altijd redactionele aandacht aan schenken. Bij dergelijke persreizen of activiteiten blijven we wel onafhankelijk – we zullen onze eigen ervaringen en belevenissen opschrijven, inclusief hoogtepunten en zaken waar reizigers op moeten letten. Dat zullen we fair, in alle eerlijkheid en met alle bevlogenheid doen. De website van de Wereldreizigersclub is er om reizigers enthousiast te maken, niet om ze weg te jagen. Wilt u de content echt helemaal zelf in de hand hebben, dan kunt u overwegen een advertorial of branded content te plaatsen.

Bij de redactionele aandacht voor een bestemming, bezienswaardigheid, hotel, restaurant of activiteit vermelden we altijd de praktische gegevens, dus het adres, het telefoonnummer (indien gewenst), een routebeschrijving en de url van de bijbehorende website. Bij een meerdaagse persreis of gesponsorde reis volgen meerdere pagina’s, waarop de verschillende hoogtepunten, bezienswaardigheden en aspecten worden uitgelicht. Grofweg geldt: één dag = één pagina op de site.

De reisblogger die op pad gaat namens de Wereldreizigersclub, maakt zelf foto’s. Uiteraard houden we ons ook altijd aanbevolen voor foto’s die de organiserende partij kan leveren. Uiterlijk een week na terugkomst zullen de pagina’s op de website worden gepubliceerd. Zowel tijdens de reis of activiteit als daarna geven we er aandacht aan via social media (Twitter, Facebook, etc.).

Wie is de doelgroep?

De bezoekers van de site bestaan voor het grootste deel uit personen die veel, intensief en ver reizen. Zij besteden relatief veel tijd en geld aan het reizen en willen de reis zoveel mogelijk zelf organiseren. Ze gaan zelf op zoek naar informatie en tips over bijvoorbeeld vliegtickets, vervoer, autohuur, hotels, bezienswaardigheden en activiteiten.

Ze maken verre reizen, maar vieren ook vakantie dichtbij en gaan regelmatig op een stedentrip. Qua leeftijd vallen de meesten in de groep tussen de 20 en 40 jaar. Dat zal ook de insteek zijn van de pagina’s die we plaatsen op de site van de Wereldreizigersclub. We willen (potentiële) reizigers tips en verhalen bieden over een bepaalde bestemming of bezienswaardigheid, om ze enthousiast te maken en te informeren.

Hoe nu verder?

Als u graag redactionele aandacht wilt en de Wereldreizigersclub wilt uitnodigen voor een persreis of een gesponsorde reis of activiteit, kunt u een e-mail sturen naar info@wereldreis.net. U kunt ook telefonisch contact opnemen met Eric Wendel, de eigenaar van de site (en fervente reiziger, copywriter en eigenaar van Xozo Communicatie, een tekstbureau en communicatiebureau in Amsterdam) via 06-22474403.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2016. Als u aanvullingen, tips of opmerkingen heeft over persberichten en persreizen, kunt u dat laten weten via het contactformulier.

Foto © depositphotos.com/underworld1.
ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam