Win het boek Grenskoorts!

Heb je last van reiskoorts? Ben jij zo iemand die in gedachten al lange reizen maakt en op landkaarten de ideale reisroute uitstippelt? Zet dan het nieuwe boek Grenskoorts op je leeslijst!

In Grenskoorts zie je ‘hoe Europa er voorbij Zundert uitzag’. Je reist met de schrijver mee door een Europa dat er heel anders uitziet dan nu, door een continent met vele en harde grenzen. Controle is overal, en niet alleen aan het IJzeren Gordijn. Er zijn grote verschillen tussen de landen: sommige zijn straatarm, andere onvoorstelbaar rijk. In de binnenlanden van Europa zijn de leegte en de stilte indrukwekkend en de nachten overweldigend.

Snelwegen zijn er nauwelijks: lifters reizen over oude hoofdwegen van de ene kerktoren naar de andere en hebben ruim de gelegenheid om het landschap en de bevolking te leren kennen.

Europa ontdekken in een oude bestelbus

Grenskoorts toont vanuit de berm en vanachter het stuur een verdwenen Europa. Je leest hoe de Britten nog betalen met thrippens’ en florins, hoe ze in Zweden links rijden, hoe de Italiaanse politie in Alfa’s Giulia’s rijdt en hoe ze in Griekenland schildpadden dood rijden. Welkom in de jaren zestig, waarin Han Lörzing liftend en met een oude bestelbus Europa ontdekt.

Reizen is een vorm van volwassen worden: in het begin verbaast de schrijver zich over de wijde wereld die voorbij Oldenzaal, Vaals en Zundert ligt. Maar met de jaren verdwijnt zijn naïviteit en wordt hij een geroutineerd reiziger. Aan het eind is zijn kaart van Europa volgetekend en is zijn rite de passage voorbij.

Wij mogen 5 exemplaren van Grenskoorts weggeven!

Grenskoorts is een gloednieuw boek, op 29 januari 2019 verschenen bij Uitgeverij Athenaeum. De auteur Han Lörzing (1946) werkte veertig jaar lang als adviseur, ontwerper en onderzoeker in landschapsarchitectuur. Als reiziger schrijft hij over kleine feiten die de hedendaagse geschiedenis een gezicht hebben gegeven.

Wij mogen in samenwerking met Singel Uitgeverijen 5 boeken weggeven van Grenskoorts, dat je onbedwingbare lust om te reizen omzet in een onbedwingbare drang om fysieke en persoonlijke grenzen te overschrijden. Wil je graag kans maken op een exemplaar ter waarde van € 20? Vul dan hieronder het winformulier in!

Deze winactie duurt tot en met 5 mei 2019 en is helaas afgelopen. Je moet woonachtig zijn in Nederland of België om mee te doen en per persoon kun je maar één deelnemen aan de prijsvraag. We vragen je adres zodat we je het boek kunnen opsturen als je hebt gewonnen, maar we gebruiken deze gegevens nergens anders voor. De winnaars krijgen per e-mail bericht. Na afloop van de prijsvraag maken we ook op onze website de 5 winnaars bekend.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

7 reacties