Sekstoerisme

SekstoerismeSeks tijdens het reizen: op zich is daar niks mis mee. Net als in Nederland of België heb je daar behoefte aan, of je nou onderweg bent of niet. Vaak kan het reizen je nog een extra seksuele stimulans geven. Denk bijvoorbeeld aan die kleffe, zwoele momenten dat je met een glaasje teveel op onder een blinkende sterrenhemel tijdens een warme nacht, met muziek van Bob Marley op de achtergrond, ligt te flirten met een man of vrouw die je een paar uur daarvoor pas leerde kennen.

Een heel ander verhaal wordt het als seks het belangrijkste doel is van je reis. Daar hebben wij wel wat moeite mee. Elk jaar vertrekken honderdduizenden westerlingen naar oorden als Thailand en de Filipijnen om daar tegen betaling seks te bedrijven. De vrouwen en in mindere mate mannen die zich aanbieden in derde wereldlanden voor prostitutie, doen dit echter vaak niet uit vrije wil. Zij doen dit omdat ze gedwongen worden of omdat dat de enige manier is om de armoede tegen te gaan en geld te verdienen. De seksindustrie gaat gepaard met vrouwenhandel en criminaliteit.

Sekstoerisme bestemmingen

Kinderprostitutie is helemaal uit den boze. Minderjarigen bieden zich zelden aan omdat ze dat zo leuk vinden. De Wereldreizigersclub is een tegenstander van seks met kinderen tijdens het reizen. Meer informatie hierover vind je op de site van Defence for Children, een organisatie die strijdt tegen de commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. De Wereldreizigersclub is niet tegen prostitutie en seks is prima zolang dit vrijwillig en spontaan gebeurt, maar in prostitutiegebieden in derde wereldlanden moet je daar grote twijfels bij hebben. Heb je zin in een seksueel avontuurtje tijdens je reis, vermijd dan sowieso minderjarigen en wees ervan bewust dat niet iedere vrouw of man vrijwillig met jou het bed in duikt.

Ben je op zoek naar erotische artikelen?
Bekijk het aanbod bij Bol.com, met discrete en anonieme verzending

Bestemmingen sekstoerisme

Brazilië

Rond cafés en hotels in grote steden als Rio de Janeiro en Saõ Paulo en in populaire kustplaatsen is een levendige seksindustrie. In de badplaatsen in het noordoosten, zoals in Fortaleza, is ook sprake van kinderprostitutie. Volgens een recent rapport groeit het kindersekstoerisme naar deze regio jaarlijks met 30 procent. Een deel van die sekstoeristen komt ook uit Nederland.

Cuba

Cuba is een relatief nieuwe bestemming voor single vrouwen die hier makkelijk een jonge Cubaanse man kunnen vinden. Omgekeerd vinden mannen zonder veel moeite vrouwen en meisjes. De Cubaanse autoriteiten vinden prostitutie bedreigend in het kader van de verspreiding van aids en pakken het sekstoerisme steeds harder aan. Sekswerkers worden opgepakt en hotels en appartementen worden gesloten.

Duitsland

Sekstoerisme was altijd al groot in Duitsland, maar helemaal sinds prostitutie in 2002 is gelegaliseerd. Duitsland heeft zelfs meer prostituees per hoofd van de bevolking dan enig ander land in Europa. Grote Duitse steden hebben beruchte rosse buurten en bordelen, zoals de Reeperbahn in Hamburg en de westelijke kant van de Kurfürstendamm in Berlijn. Sinds de legalisatie zijn er ook megabordelen geopend, waaronder het beroemde Paradise (www.the-paradise.de) in Stuttgart. Dit sekscomplex is ingericht als het paleis van een sultan en omvat een restaurant, een bioscoop, een spa en ruim 30 privékamertjes.

Filipijnen

De groei van het sekstoerisme op de Filipijnen begon in de jaren zeventig met de komst van groepen Japanse toeristen. Momenteel werken er naar schatting 300.000 vrouwen en 75.000 kinderen in de prostitutie. In de hoofdstad Manila worden veel sekstransacties gesloten in karaokebars. Veel van deze bars zijn in buitenlandse handen.

Gambia

Meestal zijn het mannen die aan sekstoerisme doen, maar in Gambia is het juist omgekeerd. Dit land in West-Afrika is erg populair onder (oudere) vrouwelijke sekstoeristen uit Europa, die hopen een jonge en aantrekkelijke Gambiaanse man aan de haak te slaan. Deze mannen staan bekend als bumpsters en bieden zich aan als lokale gids op de Senegambia Strip, een hoofdweg langs de kust met veel hotels, resorts en nachtclubs. Het toeristenbureau van Gambia wil af van het imago als seksbestemming en maakt steeds meer promotie voor de natuur en het erfgoed in het land.

Nederland

Amsterdam heeft natuurlijk de reputatie van seksstad nummer één in Europa. Op de Wallen lijkt alles mogelijk te zijn wat de zedelijkheid te boven gaat: raamprostitutie, seksclubs, SM-clubs, peepshows, stripclubs, noem maar op. Ook de levendige homoscene trekt veel sekstoeristen.

Sekstoerisme Amsterdam

Vooralsnog wordt alles door de overheid gedoogd. Raamprostitutie, escortdiensten, seksclubs en privéhuizen zijn legaal in Amsterdam, mits het prostitutiebedrijf in het bezit is van een vergunning. De gemeente probeert het aantal bordelen wel terug te dringen door ze op te kopen en om te vormen tot winkels en restaurants.

Wil je een bezoek brengen aan de rosse buurt in Amsterdam?
Bekijk hier de beste tours op de Wallen in Amsterdam

Thailand

Thailand staat al jarenlang bekend als een bestemming voor sekstoeristen, zowel voor mannen als voor vrouwen. In Bangkok, Pattaya, Phuket en Chiang Mai is een bloeiende seksindustrie. In de hoofdstad zouden zich inmiddels al 200.000 prostituees bevinden, onder wie 20.000 kinderen. Sekstoeristen komen vooral uit Japan, Engeland, Duitsland, Scandinavië en Australië.

Lees hieronder verder voor meer reisinspiratie:

De leukste musea over seks

Seks musea
Seks kan leuk, opwindend, geil, gedwongen of tegenvallend zijn, maar op reis is seks ook entertainment. Op sommige plekken in de wereld is seks zelfs verheven tot ‘cultuur’, waar je een bezoek kunt brengen aan een seksmuseum. De leukste seksmusea hebben we hier voor je op een rij gezet

Voor het laatst bijgewerkt op 14 juli 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over sekstoerisme, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Vic Helian/Shutterstock.com; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam