Wat te doen bij regen tijdens je vakantie: 10 tips!

Regen vakantie wat te doenRegen is nooit leuk tijdens je vakantie. Vooral niet als je duizenden kilometers hebt gereisd naar een exotische bestemming om het natte weer in Nederland te ontvluchten. Zelfs op plekken waar 360 dagen de zon schijnt, kan het nét regenen in die ene week dat jij bij het zwembad aan je kleurtje wilt werken. Bij ons is de vakantie meerdere malen bijna letterlijk in het water gevallen, turend vanuit een strandtent naar de regen die dagenlang met bakken tegelijk naar beneden valt.

Meestal komt de regen als je het niet verwacht, maar laat je vakantie daardoor niet bederven. Regen tijdens je vakantie is het ideale moment om te ontspannen en op adem te komen. Maar je reis hoeft echt geen aaneenschakeling te zijn van luie dagen. Er zijn genoeg dingen te doen zonder dat je helemaal bent doorweekt en je kleren aan het einde van de dag kunt uitwringen. Door actief te blijven haal je alles uit je trip. Zie je de bui al hangen? Hier vind je 10 tips wat te doen bij regen tijdens je vakantie!

Bezoek een museum

Een regenachtige dag is het perfecte excuus om wat cultuur op te snuiven. Breng een bezoek aan een museum in de buurt, want dan ben je vrijwel altijd binnen en beschut. Musea vind je overal in de wereld, zelfs in de kleinste plaatsen is vaak een museum te vinden. Ook in een dorpsmuseum of streekmuseum is het leuk om in de lokale geschiedenis te duiken. Vraag om een rondleiding met een gids om de tijd wat te rekken. Een bezoek aan het museum kun je het beste plannen in de middag, want dan is het rustiger. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij regen de meeste mensen ‘s ochtends naar het museum gaan.

Regen vakantie museum

Bekijk een film

Eindelijk kun je die film bekijken die al een tijd op je lijstje staat. Veel middenklasse en luxe hotels hebben een dienst waarbij je op de tv in je kamer een film kunt huren. Als je een laptop op vakantie hebt meegenomen, kun je ook films kijken via je eigen abonnement via Netflix, HBO en andere streamingdiensten. Of bekijk de nieuwste kaskraker in de plaatselijke bioscoop. Zelfs met nagesynchroniseerde films is dat grappig, als je James Bond opeens Koreaans hoort praten 🙂

Lees een boek

Je vergeet al snel de tijd (en de regen) als je een boek gaat lezen. Een goed boek lezen terwijl je luistert naar het gekletter van de regen, kan een behoorlijk ontspannende ervaring zijn. Vooral als je ook nog in een warm bad zit met je roman, met een wijntje erbij. Fervente lezers hebben natuurlijk altijd enkele boeken mee in hun bagage. Maar het is sowieso een goed idee altijd één boek mee te nemen voor de momenten dat je te tijd wil doden.

Regen vakantie boek

Waag een gokje

Met een beetje betrouwbare wifi kun je veel doen als het regent. Wat dacht je ervan om een keer online een gokje te wagen? Wie weet kun je je vakantiebudget wat verhogen, maar wel op een verantwoorde manier natuurlijk. Bedenk wat je maximaal wil uitgeven en bekijk welke betrouwbare websites er zijn om op een leuke manier wat bij te verdienen. Zo zijn er verschillende manieren om gratis gokkasten te testen, waarbij je eerst een demo versie kunt spelen. Topcasinobonus.nu heeft een variëteit aan gratis gokkasten.

Doe een fanatieke workout

Een vakantie betekent meestal dat je flink uitdijt. Door uitgebreide ontbijtbuffetten en elke avond uit eten in een restaurant tikken de kilo’s snel aan. Een regenachtige dag is een goede reden om te werken aan een fanatieke workout. Dat is helemaal makkelijk als je hotel een fitnesscentrum heeft. Check dan ook de lesjes die worden aangeboden.

Voor sportscholen heb je helaas vaak een abonnement nodig, en doe je natuurlijk niet als vakantieganger. Als er geen fitnesscentrum is, kun je echter ook talloze oefeningen doen op je hotelkamer. Denk aan push-ups en een springoefening als jumping jack.

Bezoek het theater

Een avondje theater is een erg leuke ervaring als je op reis bent. Met grijze regenwolken in de lucht is het nog leuker om ‘s avonds binnen te zitten en de warmte te voelen van lokale toneelspelers, dansers, operazangers en muzikanten. Sommige theaters zijn zelf al een attractie op zich, prachtig ingericht met rode fluwelen stoelen en glinsterende kroonluchters. Het Scala Theater in Milaan en het Bolshoi Theater in Moskou zijn elegante juweeltjes, en al helemaal als het regent.

Regen vakantie theater

Speel een bordspel

Ben je op vakantie met familie of vrienden? Een bordspel of een kaartspel is en geweldige manier om de tijd door te brengen als het regent. Het is plezier maken en lachen geblazen, zeker met een paar drankjes erbij. Bij webshops zijn vele reisspellen te koop die klein genoeg zijn om in je bagage te stoppen. Of kijk in het lokale café of er spellen op de plank liggen.

Maak foto’s in de regen

Profiteer van de regen als je graag foto’s maakt tijdens je vakantie. Die zonnige blauwe luchten kom je altijd al tegen op vakantiekiekjes. Daarentegen kunnen donkere en dreigende luchten ook spectaculaire foto’s opleveren. Je kunt creatieve foto’s maken en spelen met de sluitertijd. De druppels lijken dan groter. Dat zorgt ervoor dat je op Instagram echt opvalt tussen de standaardfoto’s die andere reizigers posten.

Regen vakantie foto

Relax in een spa

Er is geen beter middel voor een beter humeur dan een bezoek aan een spa. Laat je verwennen met een massage, schoonheidsbehandeling of een sessie in de sauna. Grote kans dat je de regen daarna helemaal niet meer erg vindt. In niet-westerse landen kun je een bezoek brengen aan het lokale badhuis. Dan kun je meteen zien hoe de locals zich ontspannen.

Ga uitslapen

Ach ja, waarom ook niet? Waarschijnlijk heb je al een boordevol programma tijdens je vakantie. Hoor je de regen ‘s ochtends tegen de ramen of je tentdoek kletteren, dan is dat een goede reden om je nog eens om te draaien in bed. Tijdens het uitslapen kun je meteen bedenken wat je allemaal gaat doen als de zon weer schijnt.

Voor het laatst bijgewerkt op 16 november 2021. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over wat te doen bij regen tijdens je vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Elena Berd/Shutterstock.com; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam