6 handige gadgets voor je smartphone op reis

Smartphone handige gadgets reisOp reis is je smartphone zélf natuurlijk al je handigste gadget. Onmisbaar is zo’n mobiele telefoon op vakantie, als je bedenkt wat je er allemaal mee kunt doen. Van fotograferen en social media bijhouden tot de reisroute uitstippen en tickets boeken: een smartphone is een essentieel onderdeel van je bagage.

Daarnaast zijn er ook handige en leuke gadgets voor je telefoon die het reizen allemaal wat makkelijker maken. Accessoires die je kunt toevoegen om je smartphone te beschermen of die je meer mogelijkheden bieden. Wil je méér uit je telefoon halen tijdens je volgende vakantie? Hier vind je 6 handige gadgets voor je smartphone op reis!

Screen protector

Iedereen weet inmiddels wel dat je telefoon op reis flink wat te verduren heeft. Je hebt ‘m waarschijnlijk de hele dag in je tas of broekzak zitten en je hebt ‘m om de haverklap nodig om in te checken, de weersvoorspellingen te bekijken of de leukste barretjes te vinden. Krasjes op het scherm kunnen zo gebeuren, vooral als je mooie telefoon tegen een sleutelbos schuurt. De ideale oplossing is om voor vertrek een screen protector aan te schaffen. De screen protector is een dunne folie die je op je beeldscherm plakt, waardoor je er geen krassen op kunt krijgen. Zo blijft je smartphone goed beschermd op vakantie!

Smartphone screen protector

Powerbank

De batterijen van de nieuwste smartphones gaan steeds langer mee, maar een powerbank blijft toch een must voor in je bagage. Het zal maar net gebeuren dat je telefoon het niet meer doet op cruciale momenten. Je voelt je dan al snel reddeloos verloren. Met een powerbank kun je de accu opladen. Kies voor een klein handzaam model dat snel oplaadt en een flinke capaciteit heeft. Vergeet niet de powerbank zelf ook op te laden. Tegenwoordig zijn er powerbanks te koop die kunnen worden opgeladen met zonne-energie.

Telefoonhoesjes met koord

Het is de vraag waar reizigers regelmatig mee worstelen: wáár laat ik mijn smartphone? In je broekzak kan die eruit glijden en in je tas kan die gestolen worden. Als je ‘m vaak nodig hebt, wil je ‘m snel bij de hand hebben. Waar laat je je telefoon als je met twee koffers instapt in een trein op een druk treinstation in China en je je stoelreservering wilt checken? Onze handige tip: gebruik telefoonhoesjes met koord. Met dit koord hang je je smartphone om je nek en heb je deze altijd binnen handbereik. Bovendien bescherm je je telefoon tegen valschade en kun je ‘m goed in de gaten houden. Een telefoonhoesje met koord is daarnaast een modieuze gadget, verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren.

Mobiele wifi hotspot

Zonder internet heb je veel minder aan je smartphone (want gewoon bellen is wel een beetje ouderwets 🙂 ). Op veel plekken kun je gebruikmaken van wifi, maar met een mobiele wifi hotspot heb je echt overal internet bij de hand. Dit is een klein apparaatje, een mifi-router geheten, waar je een simkaart in stopt. Dit is vooral handig als je vakantie viert buiten Europa, waar je met de beruchte roamingkosten te maken krijgt. Voor de mifi-router koop je een simkaart van het land waar je vakantie viert, en dat is veel goedkoper. Het grote voordeel is dat je hiermee veel veiliger kunt internetten. Aan openbare wifi-netwerken kleven veel gevaren.

Smartphone handige gadgets

Statiefje voor smartphone

Echte Insta-hotshots weten het als geen ander: met een statiefje til je je vakantiefoto’s naar een véél hoger niveau. Bewogen kiekjes en schokkende filmpjes zien er nogal amateuristisch uit. Er zijn talloze kleine en compacte statiefjes verkrijgbaar die je makkelijk onder je smartphone kunt monteren, voor prachtige stabiele filmpjes en foto’s. Dan zie je pas echt goed de rood-oranje kleuren van de ontzagwekkende Grand Canyon. De handigste statiefjes zijn uitklapbaar, met flexibele pootjes. Voor selfies ben je eindelijk van die lelijke selfiestick af.

Telelens voor je smartphone

Nog zo’n handige gadget voor je telefoon is een telelens, als je echt de blits wilt maken op sociale media. De ingebouwde camera’s van smartphones worden de laatste jaren wel steeds beter, maar met een externe telelens kun je je likes op Instagram verder omhoog krikken. Zo’n lens plaats je op de normale lens van je telefoon, waarmee je flink kunt inzoomen. Handig als op je safari gaat en die schuwe tijger goed op beeld wilt krijgen. Je kunt ook kiezen voor een groothoeklens voor op je smartphone, waarmee je meer in beeld kunt krijgen. Dat is ideaal voor het fotograferen van uitgestrekte landschappen. Of kies voor een fisheye lens, met een extreem grote beeldhoek waardoor je betoverende bolachtige foto’s krijgt.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over handige gadgets voor je smartphone op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com/Kite_rin/Raskolnikov/PhotoSunnyDays.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam