Series kijken op reis? Drie handige manieren

Series kijken op reisHeb je een leuke trip geboekt, maar zit je tegelijkertijd in een spannende ontknoping van je favoriete serie? Dan wil je natuurlijk niet moeten wachten met verder kijken totdat je weer thuis bent. Gelukkig hoeft dat ook niet! Op deze drie handige manieren kun je ook op vakantie gewoon series blijven kijken via een televisiezender of streamingdienst.

1. Gebruik een Virtual Private Network (VPN)

Veel providers hebben een eigen streamingdienst: met een internet en tv abonnement kijk je in het buitenland Nederlandse films, series en programma’s op je smartphone, laptop of tablet. Maar let wel op: door uitzendrechten wordt bepaalde content in andere landen geblokkeerd en kun je deze tv-apps dus niet optimaal gebruiken. Dit geldt ook voor series van reguliere televisiezenders en overige streamingdiensten als Netflix en Videoland. Dit omzeil je met een Virtual Private Network (VPN).

Series kijken op reis tips

De uitzender van jouw serie ziet aan je IP-adres waar je bent. Als je in een land bent waar zij geen uitzendrechten hebben, wordt de toegang geblokkeerd. Met een VPN omzeil je dit: de website die je bezoekt, ziet dan alleen het IP-adres van de VPN. Hierdoor lijkt het voor de website of je op dezelfde plek bent als de VPN en krijg je toegang. Er zijn zowel gratis als betaalde netwerken.

2. Zorg voor een stabiele internet- of wifiverbinding

Om je favoriete series in het buitenland te kijken heb je natuurlijk wel een goede internetverbinding nodig. Kijken via internet kost je wel (veel) mobiele data. Daardoor kun je snel door je databundel raken en voor extra (hoge) kosten komen te staan. Het is daarom beter om alleen series te streamen via wifi. Dan kost het je namelijk geen data en extra geld.

3. Kijk via satelliet-tv

Als je niet afhankelijk wilt zijn van een internet- of wifi verbinding is satelliet-tv een optie. Dit is vooral handig als je een eigen vakantiehuisje hebt, want zo’n satelliet installeren doe je niet zomaar. Je hebt er een schotel, coax-kabel, HDMI-kabel, decoder/ontvanger en een televisie voor nodig.

Series kijken op reis manieren

Heb je het geïnstalleerd? Je kunt gratis kijken, maar dan ontvang je alleen buitenlandse zenders. Als je gebruikelijke Nederlandse zenders wilt ontvangen, moet je een smartcard en abonnement aanschaffen.

Nederlandse televisie vanaf je vakantiebestemming

Ondanks uitzendrechten en blokkades is het dus nog steeds mogelijk om Nederlandse programma’s in het buitenland te kijken. Je hoeft ook niet lang in spanning af te wachten hoe je favoriete serie afloopt. Want dankzij deze drie handige manieren kun je ook vanaf je vakantiebestemming lekker blijven kijken.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2022. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het kijken van series op reis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Shutterstock.com.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam