6 voordelen van sim only op vakantie

Ga je vaak op vakantie? Dan kun je beter uit zijn met een sim only abonnement. Hierbij krijg je een nieuwe simkaart en betaal je alleen voor de bel- en internetkosten. Je zit niet vast aan een peperduur en langlopend abonnement en je bent helemaal vrij om je eigen smartphone te kiezen.

Een sim only abonnement is eigenlijk een must voor iedereen die regelmatig op reis gaat of een wereldreis wil maken. Loopt je huidige abonnement af en ben je iemand die er graag op uit trekt? Lees hier meer over de 6 voordelen van sim only op vakantie!

#1 Flexibiliteit

Flexibiliteit is waarschijnlijk het grootste voordeel van een sim only abonnement. Als je een grote liefhebber bent van vakantie en reizen wil je niet vastzitten aan starre langlopende abonnementen die je onnodig op kosten kunnen jagen. Met sim only is het abonnement maandelijks opzegbaar, ongeacht de duur van het contract. Voor een vast abonnement met telefoon zit je soms vast aan een contract van 1 of 2 jaar voordat je dit kunt opzeggen.

#2 Lagere kosten

Een sim only abonnement is in de meeste gevallen veel goedkoper dan een vast abonnement. Het kan zelfs tot 80 procent in de kosten schelen, al is dit natuurlijk helemaal afhankelijk van je bel- en internetgebruik. Daarbij kun je makkelijk van provider switchen als je buiten Europa op vakantie gaat.

In de hele Europese Unie betaal je sinds 2017 overal hetzelfde voor bellen en internetten, maar buiten de EU moet je bij je provider een buitenlandbundel of vakantiebundel aanschaffen. Voor vertrek kun je de kosten van de buitenlandbundels van de verschillende providers vergelijken. Zie je een goedkope bundel voor je vakantiebestemming, dan kun je door de korte opzegtermijn makkelijk overstappen naar een andere provider.

#3 Je kunt je abonnement aanpassen

Een ander voordeel van sim only is dat je het abonnement tussentijds kunt aanpassen. Je kunt het aantal belminuten en de databundel elke maand omhoog of omlaag bijstellen. Bij het afsluiten van je sim only abonnement weet je immers niet precies hoeveel minuten je belt, hoeveel MB’s je verbruikt en hoeveel sms’jes je verstuurt. Je maakt een schatting van je gebruik. Als je méér verbruikt dan je bundel, is het abonnement opeens een flink duurder.

Mocht dit aan de hand zijn, dan kun je het datagebruik voor de volgende maand direct wijzigen. Het kan verstandig zijn je databundel voor je vakantie tijdelijk omhoog bij te stellen. Op reis gebruik je je smartphone misschien wel veel vaker voor Google Maps, het lezen van reviews en het zoeken van tips over bezienswaardigheden. Als je weer thuiskomt na je vakantie, kies je weer voor een kleinere databundel.

#4 Je kunt je eigen smartphone kiezen

Het kiezen van een smartphone is een kwestie van smaak. De een wil het liefste de nieuwste hippe iPhone, terwijl een ander genoeg heeft aan een standaardtelefoon met eenvoudige functionaliteiten. Met een sim only abonnement kun je de smartphone die het beste bij je past. Je hebt de keuze uit honderden verschillende modellen, terwijl je bij een vast abonnement maar uit een beperkt aantal toestellen kunt kiezen.

Als je een fanatieke Instagrammer bent die op vakantie veel foto’s maakt, kun je bijvoorbeeld een smartphone kiezen met een haarscherpe camera. Mocht je een telefoon op reis alleen gebruiken voor navigeren en appen, dan kies je voor een simpel en goedkoop model.

#5 Koop een lokale simkaart

Voor landen buiten Europa kunnen de bel- en internetkosten fors oplopen, ook met een buitenlandbundel bij je sim only abonnement. Als je bijvoorbeeld een tijdje gaat backpacken in Amerika, Japan of Australië, kun je dan beter een lokale simkaart kopen. Je betaalt dan de lokale tarieven.

Je kunt vaak al bij aankomst op een internationale luchthaven in een belwinkel of elektronicawinkel een lokale simkaart kopen, of je kunt ‘m van tevoren online bestellen. Met een sim only abonnement vervang je gewoon tijdelijk de simkaart in het buitenland, zonder extra kosten. Zodra je in Nederland bent, stop je de kaart van de Nederlandse provider weer in je telefoon.

#6 Je kunt je oude telefoon blijven gebruiken

Als je niet veel geld hebt, kun je met een sim only abonnement ook je oude telefoon blijven gebruiken. Dan hou je meer geld over voor je vakantie 😉 Dat is alleen handig als je oude modelletje het nog doet natuurlijk, en dat je alle apps kunt blijven gebruiken die je nodig hebt. Let er op dat je oude telefoon simlockvrij is, zodat er een andere simkaart in kan.

Het gebruiken van je oude telefoon is ook duurzamer. Daarnaast kan een gedateerde smartphone handig zijn als je naar arme landen reist, zoals in Afrika en Azië. Als je telefoon dan wordt gestolen, ben je in ieder geval geen duur apparaat kwijt. Vergeet niet om in de cloud een backup te maken van alle gegevens op je telefoon, zodat je die in ieder geval niet kwijt bent.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 februari 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de voordelen van sim only op vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/KostyaKlimenko; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam