De zweterigste plekken in de wereld

Zodra de temperatuur boven de 30 graden komt, begin je al snel te zweten. Vooral als je midden in de zon zit of heel actief bent. En helemaal als de luchtvochtigheid erg hoog is. Daarom hier een overzicht van de vijf zweterigste plekken in de wereld.

Amazone, Brazilië

Het tropische regenwoud rond de Amazone in Brazilië is klam, zweterig, warm en zit vol muggen (en is daarnaast ook héél mooi). De temperatuur ligt tussen de 26 en 30 graden Celsius, maar door de hoge luchtvochtigheid (tussen de 77 en 88 procent) voelt het veel warmer aan. Soms weet je er niet meer of je nou nat bent van het zweet of van de regen.

Cherrapunji, India

Waar gegarandeerd de waterstraaltjes over je rug lopen, is Cherrapunji in het noordoosten van India. De stad is een van de ‘natste’ plaatsen op aarde en daarbij is het er ook erg warm. Het resultaat is een hoge luchtvochtigheid, van maar liefst 95 procent. Het betekent eigenlijk dat je er al nat bent zodra je er in de buitenlucht komt.

Kuala Lumpur, Maleisië

In Kuala Lumpur in Maleisië en het naburige Singapore zal het ook niet lang duren voordat je je spuitbus deo weer nodig hebt. De steden liggen relatief dichtbij de evenaar en liggen niet al te ver af van het water, met een hoge luchtvochtigheid tot gevolg. Het is het hele jaar door zweten geblazen, met een luchtvochtigheid tussen de 83 en 87 procent.

Kolkata, India

In de Indiase miljoenenstad Kolkata, vroeger Calcutta geheten, ontkom je er vooral in het regenseizoen niet aan. Dan voelt de stad aan als een sauna, maar dan wel een waar je met je kleren aan in zit. Het ligt aan de zee, maar die is helaas te vies om er een verfrissende duik in te nemen.

Bangkok, Thailand

Nog z’n miljoenenstad waar het zweet onder je oksels gutst. Maart tot en met mei zijn de onaangenaamste maanden in Bangkok, wanneer de luchtvochtigheid oploopt tot 90 procent (voor een mens is een luchtvochtigheid van 50 procent comfortabel). Daarbij heb je nog een grote dosis smog in die maanden. Dat maakt het allemaal nog benauwder.

Voor het laatst bijgewerkt op 5 juli 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de zweterigste plekken in de wereld, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

1 reactie