De duurste hotels ter wereld

Als je gaat backpacken kun je uiteraard prima op deze website terecht. We hebben uitgebreide informatie, waaronder een beginners guide en een wat uitgebreider artikel om je wegwijs te maken in de wereld van het backpacken. Maar wij zijn er natuurlijk ook voor de reiziger met een goedgevulde bankrekening. Als je niet kunt kiezen welke creditcard je nu weer uit je portemonnee haalt om je hotel te betalen, hebben wij prima tips. Als je bulkt van het geld, moet je een van de duurste hotels ter wereld hebben bezocht.

Burj Al Arab Hotel, Dubai

Mocht je in het Burj Al Arab Hotel in Dubai verblijven, hou dan rekening met je kleding als je in het vliegtuig stapt. Natuurlijk is comfort belangrijk, maar je wil niet te underdressed zijn als je wordt opgepikt op het vliegveld. Je wordt namelijk van de luchthaven afgehaald in een hagelwitte Rolls Royce. Te gewoontjes? Geen punt: je kunt ook kiezen voor de helikopter die je afzet op het dak van het hotel. Op dat helikopterdek speelde Roger Federer ooit een potje tennis tegen André Agassi.

Als je het hotel binnenkomt dan is alles goud wat er blinkt… letterlijk. Een groot deel van het interieur is bekleed met 24-karaats blad goud, inclusief de televisieschermen. De bekleding is van luipaardvacht waarvan wij niet durven af te vragen of het echt is en daarnaast zijn de muren met zijde behangen. Je moet er van houden denken wij. Kosten: bijna $ 20.000 per nacht.

The Mark Hotel, New York

Zijn er creditcards waar je $ 87.000 mee kunt aftikken? Dat heb je namelijk nodig als je een nachtje wilt slapen in The Mark Hotel in New York. Je hebt er alle ruimte, want de Grand Penthouse suite beslaat de bovenste twee verdiepingen van het hotel. Het bestaat uit vijf slaapkamers, een bibliotheek, een eetkamer en twee bars.

Logisch natuurlijk, want als je zoveel geld betaald voor een hotel blijf je ook op je kamer(s). Geen gezeur met onwelriekende mensen die naast je in de lift staan: je hebt je eigen privélift. Uiteraard heb je de beschikking over een dakterras met een geweldig uitzicht over New York en Central Park. Geen pizza bellen, nee: de Franse 3-sterren kok Jean-Georges maakt een heerlijk diner voor je klaar.

Marina Bay Sands Resort, Singapore

Als je richting Azië, Australië of Nieuw-Zeeland gaat, kan het gebeuren dat je een tussenstop maakt in Singapore. Trek daar gewoon eens een paar dagen voor uit en ga naar het Marina Bay Sands Resort. Het is vrij makkelijk te vinden: je herkent het aan drie torens van elk 55 verdiepingen. Je neemt een suite waarbij een butler tot jouw beschikking staat. Eten kan in een aantal 7-sterrenrestaurants die in het resort gevestigd zijn en zwemmen doe je in de infinity pool, één van de hoogste zwembaden ter wereld. Vanuit het zwembad kijk je ongeveer 200 meter naar beneden.

Uitgaan doe je ook in het resort zelf, er zijn twee theaters waar je ’s werelds bekendste shows kunt zien, een winkelcentrum waar je de meeste designers van Azië bij elkaar treft, musea en ook een casino met 1600 gokkasten en 500 speeltafels. Je gaat je er niet vervelen, maar het slaat wel een deukje in je bankrekening. De kosten per nacht voor de duurste suite bedragen ongeveer $ 10.000, maar wie weet heb je nog ergens een kortingscoupon liggen.

Ritz Carlton Hotel, Hong Kong

Als je uitgegeten en klaar bent met gokken in Singapore vlieg je door naar Hongkong, waar je de Ritz Carlton Suite boekt voor een slordige $ 20.000 per nacht. Je verblijft op de 117e verdieping en je kunt bijna helemaal rondkijken over de stad. Het is het hoogste hotel ter wereld, en die kun je dan ook afstrepen op je bucket list.

De badkamer is opgetrokken uit marmer, maar met minder neem je ook geen genoegen. Geen problemen met de televisie, die is 42 inch groot en gedurende ons verblijf staat ook hier een Rolls Royce met chauffeur tot onze beschikking. Het eten valt een tikkeltje tegen met een 2-sterren en een 1-sterren restaurant. Wij gaan naar de bar, en dat is niet zo maar eentje. Nee, het is de hoogste kroeg ter wereld.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 september 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de duurste hotels ter wereld, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; The Mark Hotel.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam