De vijf leukste busreizen in Europa

Heb je er weleens aan gedacht een busreis te maken in Europa? Als verstokte autorijder of vliegtuigpassagier heb je er misschien nog niet aan gedacht, maar het reizen per bus is reuze comfortabel. In de bussen van tegenwoordig heb je luxe fauteuils met beenruimte, wifi, airconditioning en een toilet. Er is zelfs een koffiezetapparaat voor een ‘bakje leut’ onderweg. In de bus kun je relaxen en zie je nog iets van het landschap, zonder de stress van lange wachtrijen en security controles. En het is goedkoop! Om je alvast op weg te helpen, hebben we hier de vijf leukste busreizen in Europa voor je op een rij gezet.

Busreis door de Balkan

Ben je het type reiziger dat graag veel landen van zijn lijstje wil afstrepen én ook veel wil zien, boek dan een busreis door de Balkan. In twee weken tijd reis je met de bus door zes landen: Slovenië, Kroatië, Bosnië, Servië, Macedonië en Albanië. Je verblijft in intrigerende steden, passeert prachtige natuur en leert onderweg meer over de roerige geschiedenis van deze voormalige Oostbloklanden die kort geleden nog de strijd aangingen met elkaar. Je ziet dan meteen de grote verschillen die nog in deze regio bestaan, van oude paardenkarren op modderige wegen in Albanië tot de decadente badplaatsen aan de Kroatische kust. Vanaf Nederland is het een flink aantal kilometers vreten, maar tijdens een georganiseerde busreis kun je de omgeving onbekommerd aan je voorbij laten glijden en slaap je in leuke hotels.

Busreis door Toscane, Italië

Weinig Italiaanse regio’s zijn zo verbonden met het goede leven als Toscane. Je vergeet even alle sores als je tussen schilderachtige groene heuvels aan het tafelen bent met verse olijven, net geoogste cavolo nero en een fles Montepulciano van een lokale wijngaard. Op de een of andere manier lijkt de zon in Toscane altijd een oranjerode gloed te hebben als-ie onder gaat. Maar Toscane is ook de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance en kunstrijke steden. Genieten doe je ook tijdens een busreis door Toscane, waarbij je wordt meegevoerd langs alle hoogtepunten van de streek. Zonder stress en zonder parkeerproblemen in oude binnensteden 😉

Busreis naar de sneeuw

Een busreis is ideaal om je wintersportvakantie mee te beginnen en af te sluiten. De bus brengt je namelijk rechtstreeks naar plaatsen in Oostenrijk en Zwitserland waar je met de trein of het vliegtuig niet makkelijk kunt komen. Je hebt bovendien geen gedoe met gladde wegen, sneeuwkettingen, winterbanden en skikoffers, waar je mee te maken krijgt als je met de auto reist. Er zijn talloze aanbieders van busreizen naar Europese sneeuwbestemmingen waarbij je je ski’s en snowboards gemakkelijk mee kunt nemen in de bus, voor spotgoedkope prijsjes. Ook zit de accommodatie vaak inbegrepen bij de busreis. Bij aankomst kun je dus zo de piste op.

Busreis door de Baltische Staten

Ze zitten wat verstopt aan de noordoostkant van Europa, maar de drie Baltische Staten zijn ieder voor zich afzonderlijke pareltjes die een meerdaagse stop meer dan waard zijn. Er zijn genoeg busreizen te kiezen die je meenemen door Litouwen, Letland en Estland, die alle hun eigen sfeer en karakter hebben behouden. De hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn hebben een eeuwenoude binnenstad die nog zo goed bewaard is gebleven, dat ze alle drie een vermelding hebben op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Daarnaast vind je er bossen, meren en ongerepte kusten. De Baltische Staten is een eind rijden, dus waarom zou je zelf de auto nemen? Op weg naar deze Europese uithoek kun je ook Polen bewonderen.

Busreis naar de Schotse hooglanden

Heb je altijd al eens een glimp willen opvangen van het monster van Loch Ness? Het beest schijnt niet echt te bestaan, maar alleen een schaduw in het Schotse meer zien opdoemen is al genoeg voor stoere verhalen thuis. Het is een van de legenden van Schotland, een land met spectaculaire landschappen, spookachtige kastelen en whisky distilleerderijen waar je na elke tour een gratis limonadeglas vol whisky in je handen krijgt gedrukt. Tijdens een busreis door de Schotse hooglanden passeer je mistige valleien en kun je een bordje haggis (schapenmaag) proberen, zonder dat je links hoeft te rijden of je zorgen hoeft te maken over maximaal toegestane promillages.

Voor het laatst bijgewerkt op 28 december 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de leukste busreizen in Europa, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Flickr.com/mendhak; Visit Scotland.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam