De vijf beste plekken in Europa voor een romantische reis

Niets is zo romantisch dan je geliefde mee te nemen op reis. Verras hem of haar met een uitstapje naar een plek waar je de vonken voelt overslaan, waar de chemie alle grenzen overstijgt of waar je gewoon dicht tegen elkaar kunt liggen. Broeierige en amoureuze plaatsen waar liefde op de eerste plaats staat en waar de vlinders weer een kans krijgen om in je buik te fladderen. Er zijn genoeg plekken die romantische gevoelens oproepen, waardoor het lastig is om een keuze te maken. De vijf beste plekken voor een romantische reis in Europa hebben we voor je op een rij gezet. Voor Valentijnsdag of elk ander moment dat je je liefje wilt verwennen.

Verona, Italië

Alle clichés over Italië kloppen: het is onbetwistbaar een van de meest romantische landen ter wereld. Voor Valentijnsdag komt Italië al snel in beeld voor een liefdevol uitstapje. Dan denk je meteen aan Venetië, het eiland Capri of het Comomeer, maar dat is veel te makkelijk! Het zijn inderdaad fantastische plaatsen vol romantiek, sfeer, geschiedenis, etentjes bij kaarslicht en….. honderdduizenden toeristen. Kies voor Verona, een stad die iets minder hoog op de toeristische bucketlist staat. Sinds Shakespeare Romeo en Julia schreef, voldoet Verona aan het ideaalbeeld van de Italiaanse romantische stad. Je kunt er genieten van een ouderwetse koetstocht en gearmd slenteren langs de rivier. Zelfs het huis van Julia staat er, compleet met balkon waar je met enige lef je geliefde kunt toezingen.

St. Moritz, Zwitserland

Liefdeskoppels die een romantische uitspatting willen combineren met de lange latten, moeten naar St. Moritz. Dit skioord in de Alpen is de meest romantische plaats van Zwitserland, waar na het skiën genoeg mogelijkheden zijn om je hart voor de ander sneller te laten kloppen. Je kunt samen onder de warme dekens kruipen op een arrenslee die je door kleine alpendorpen en over besneeuwde velden leidt.

Je kunt de kabelbaan nemen naar het mooiste uitkijkpunt in het skigebied, een maanverlichte wandeling maken door de bergen en samen warme chocomel drinken bij Café Hanselmann. St. Moritz is ook de perfecte plek voor het geven van romantische cadeaus. In de twee winkelstraten Via Serlas en Via Maistra vind je alles waarmee je het hart van je geliefde op hol kunt slaan, van diamanten en stijlvolle mode tot juwelen en luxe chocolaatjes.

Santorini, Griekenland

Griekenland mag natuurlijk niet ontbreken bij de aanbevelingen voor een romantische reis. In dit land is de liefde ontstaan – althans, volgens de Grieken zelf. Griekenland is de geboorteplaats van de gevleugelde god Eros, die met zijn pijlen en pijlkoker kunstenaars en schrijvers door de eeuwen heen inspireerde om de deugden van de liefde te prijzen. Een van de meest romantische plekken in Griekenland is het vulkanische eiland Santorini met zijn helderblauwe zee en witte huisjes. Maar Santorini is ook een van de oudste wijnproducerende gebieden ter wereld. Neem je hartendief mee naar een wijnproeverij bij Santo Wines om je romantische gevoelens naar een hoger niveau te tillen. Op de hoge kliffen van het wijnhuis kun je de wijnglazen tegen elkaar klinken en genieten van de prachtige zonsondergang voor je.

Romantische Straβe, Duitsland

Voor een vleugje romantiek kom je ook al snel in Duitsland terecht. In de 18e en 19e eeuw stond het intellectuele leven hier bol van de ‘romantiek’, maar naast deze kunststroming kent het land zelfs een heuse romantische route. Hoe liefdevol is dat, om je beminde mee te nemen op de Romantische Straβe? Het is een prachtige schilderachtige rit van 385 kilometer door Beieren en leidt je van de wijnstreek Franken naar het sprookjesachtige kasteel Neuschwanstein aan de voet van de Alpen. Onderweg passeer je ongerepte natuur, pittoreske stadjes met stadsmuren, torens en vakwerkhuizen, verborgen kloosters en middeleeuwse kastelen. Ook zijn er genoeg romantische hotels langs de romantische route om je liefdestripje over meerdere dagen uit te smeren. Het schijnt wel dat je veel concurrentie hebt van Japanse toeristen. Kijk voor meer informatie op www.romantischestrasse.de

Dublin, Ierland

Voor het toppunt van romantiek moet je naar Dublin. Er zijn weinig andere romantische plekken die kunnen tippen aan de Ierse hoofdstad, maar ga dan wel rechtstreeks naar de Whitefriar Street Carmelite Church. In dit eeuwenoude katholieke kerkje liggen namelijk de overblijfselen van niemand minder dan Sint Valentijn, de heilige uit de derde eeuw waar we de ‘dag der geliefden’ (Valentijnsdag) aan te danken hebben. De paus schonk het lichaam aan de kerk in 1836 – waarom is niet helemaal duidelijk. Sindsdien is de Carmelite Church een soort pelgrimsoord voor geliefden en iedereen die de liefde viert, zoekt of vervloekt. Vooral op Valentijnsdag is het druk, ook met stelletjes die er willen trouwen. Je hoeft je romantische uitstapje overigens niet tot deze kerk te beperken. Dublin heeft een dierentuin waar 18+ minnaars terecht kunnen voor een love bird ontbijt en in de buurt Temple Bar is een smal steegje met de naam Love Lane. Aan de muren hangen met de hand versierde tegels met door liefde geïnspireerde citaten en originele romantische gedachten van de inwoners van Dublin.

Voor het laatst bijgewerkt op 12 februari 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de vijf beste plekken voor een romantische reis in Europa, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam