4 manieren om zonneallergie te voorkomen tijdens je vakantie

Veel gezinnen moet ieder jaar hard werken om op vakantie te kunnen gaan. Al die maanden hard zwoegen om uiteindelijk te kunnen genieten van die paar weken in het buitenland. En wanneer de tijd eenmaal is aangebroken, willen ze even nergens aan hoeven denken en gewoon uitrusten. Totdat er soms iets gebeurt waar geen rekening mee is gehouden, zoals het oplopen van een zonneallergie.

Personen die een gevoelige huid hebben en naar een warm land op vakantie gaan, lopen dit soort klachten regelmatig op. Zij kunnen dan niet zo intens genieten als de andere gezinsleden. Daarom willen we met dit artikel mensen met een gevoelige huid helpen met hoe ze een zonneallergie kunnen voorkomen.

#1 Gebruik van medicatie

Mocht jij of iemand van het gezin toch getroffen zijn door huidklachten naar aanleiding van een zonneallergie, zorg dan dat je de juiste medicatie ter beschikking hebt. Vaak hebben gezinnen al een bepaalde zalf voor de huid mee omdat ze weten dat de kans op huidproblemen zich kunnen voordoen. Deze zalf verzacht de pijn op een geïrriteerde huid waardoor iemand niet continu loopt te krabben. Kijk dus naar welke medicatie geschikt is voor een zonneallergie en welke kan helpen om de huidklachten te beperken.

#2 Vermijd zoveel mogelijk zonlicht

De meeste kans om een zonneallergie te voorkomen is door zoveel mogelijk zonlicht te vermijden. Zeker op de heetste momenten van de dag is het aan te raden om onder een parasol te schuilen en het felle licht te vermijden. Altijd rond het middaguur staat de zon recht omhoog waardoor de UV-straling het meest krachtig is. Als deze dan in contact komt met een gevoelige huid, is de kans op klachten en irritaties enorm groot. Dus mocht jij of iemand in het gezin last hebben van een allergische klachten, vermijd dan zoveel mogelijk zonlicht.

#3 Smeer de huid in met zonnebrandcrème

Iedereen die de zon in gaat moet zijn lichaam goed beschermen tegen de UV-straling. De huid kan namelijk verbranden als er langdurig een hete zon op blijft schijnen. Zonnebrandcrème geldt als een bescherming tegen deze straling.

Ongeacht of iemand een gevoelige huid heeft of niet, verbranding is voor iedereen gevaarlijk voor de gezondheid. Iemand kan namelijk ziek worden of zelfs beschadigingen oplopen. Zeker mensen die snel last hebben van een geïrriteerde huid en een zonneallergie moeten hiermee oppassen. Smeer daarom altijd de huid in met speciale crème die bestand is tegen de hete zonnestralen.

#4 Doe overdag kleding aan

Om zeker te weten dat een lichaam niet wordt blootgesteld aan de zonnestralen, is het verstandig om overdag kleding aan te doen. Vaak zie je jonge kinderen met een T-shirt aan zwemmen, omdat deze groep vaak extra gevoelig is voor verbrandingen en irritaties aan de huid. Een T-shirt zorgt ervoor dat deze zonnestralen worden geabsorbeerd en daardoor niet op het lichaam terechtkomen.

Weet je dus dat je zoon of dochter vaak last heeft van huidklachten? Doe hem of haar dan een T-shirt aan op de heetste momenten van de dag zodat de zon geen schade kan toebrengen aan een verbrande huid.

Voor het laatst bijgewerkt op 13 februari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over manieren om zonneallergie te voorkomen tijdens je vakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Markomarcello; Pixabay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam