Waarom je moet kiezen voor een groepsreis: 5 voordelen op een rij

Het is soms lastig te bepalen met wie je op reis gaat. Ga je alleen, ga je op stap met vrienden of familie, of ga je mee met een groepsreis? Heb je je droombestemming eenmaal vastgelegd, moet je hier ook nog een keuze over maken! Laten we eerlijk zijn: alle varianten hebben hun voordelen en nadelen. Maar hier doen we uit de doeken waarom je juist voor een groepsreis moet kiezen. Meegaan met een groepsreis heeft namelijk meer voordelen dan je denkt. Dus als je twijfelt: lees dit artikel goed door en maak je keuze!

Voordeel #1: een groepsreis is gezelliger

Eenzame momenten ken je nauwelijks als je meegaat met een groepsreis. Je doet vrijwel alles samen: van de vliegreis en het ontbijt in je hotel tot de wandeling, de fietstocht of de kanotocht. Het is helemaal niet erg als je niemand kent: een groepsreis geeft je de kans andere mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Je ontmoet mensen die net zo gepassioneerd zijn over het reizen als jij en met wie je je ervaringen kunt delen. Kies voor een groepsreis waarbij het maximale aantal deelnemers beperkt is, zodat je niet ‘verloren’ raakt in de groep. SNP Natuurreizen houdt de groepen bijvoorbeeld bewust klein, met maximaal 15 tot 20 deelnemers. Dan is er altijd wel iemand met wie het klikt.

Voordeel #2: een groepsreis is veiliger

Bij twijfel over je veiligheid kun je het beste voor een groepsreis kiezen. Je reist met een deskundige reisbegeleider die de lokale situatie kent en weet waar je wel en niet moet zijn. Er zijn wél groepsreizen naar Afghanistan, maar niemand haalt het in zijn hoofd om solo dit levensgevaarlijke land te doorkruisen. Reizend met een groep zal je niet snel een willoos slachtoffer worden van een beroving in een donker achterafsteegje. In gevaarlijke situaties heb je een hele groep mensen om je heen waar je op terug kunt vallen.

Voordeel #3: een groepsreis is goedkoper

Een groepsreis is in het algemeen veel goedkoper dan als je er alleen op uittrekt. Dat moet je zeker ervaren hebben als je weleens in je uppie in een hotel hebt overnacht en dan een ‘toeslag’ moest betalen voor de tweepersoonskamer. Een groepsreis is goedkoper door de accommodatie te delen. Ook kunnen groepen profiteren van speciale groepstarieven voor vervoer en attracties. Voor een rit in een taxibusje met acht mensen ben je nou eenmaal veel minder kwijt dan voor een rit in een taxi die alleen voor jou is. Volgens schattingen is een groepsreis circa 30 procent goedkoper dan een individuele reis.

Voordeel #4: een groepsreis is relaxter

Een georganiseerde groepsreis is een stuk relaxter, omdat je tijdens de reis bijna niets hoeft te regelen en nergens aan hoeft te denken. Je hoeft je niet druk te maken over het vinden van een slaapplek, het kopen van tickets en het bepalen van de route. Je kunt het regelen en plannen met een gerust hart overlaten aan de reisbegeleider. Vooral als je weinig tijd hebt, zie je zo veel meer van het land. Je verspilt geen tijd om ter plekke allerlei te dingen te moeten organiseren, dat soms best vermoeiend kan zijn. In een groep kun je je volledig overgeven aan de reis die voor je ligt.

Voordeel #5: met een groepsreis zie je meer

Tot slot: met een groepsreis zie je waarschijnlijk veel meer dan als je zelf met de Lonely Planet gaat rondtrekken. De gids of reisbegeleider praat je bij over de geschiedenis en kan je leuke anekdotes vertellen over het gebied waar je rondreist. Ervaren groepsleiders nemen je mee naar restaurants, stranden en parken die populair zijn bij de lokale bevolking en niet in de toeristengidsen staan vermeld. Zeker bij een trektocht in de natuur is een gids van onschatbare waarde, want zelf navigeren in de woestijn, de bergen of de jungle is redelijk uitputtend. En dan kun je thuis vertellen dat je toch die zeldzame Bengaalse tijger hebt gezien!

Voor het laatst bijgewerkt op 3 oktober 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de voordelen van de groepsreis, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam