Hoe scoor je de beste last minutes?

Je ziet ze vast wel eens voorbij komen: die spotgoedkope vakanties, die eigenlijk te mooi lijken om waar te zijn. Toch kunnen de allermooiste reizen vaak écht voor belachelijk lage prijzen geboekt worden! Maar hoe zorg je er nou voor dat jij ook een keer zo’n spotgoedkope vakantie kunt boeken? Hieronder kun je lezen wat je moet doen om de kans op zo’n super deal te vergroten. Wie weet lig jij binnenkort voor een prikkie te zonnen op een prachtig wit zandstrand…

Wanneer spreken we van last minute?

Iedereen kent het fenomeen last minute vakanties inmiddels wel, maar wanneer noemen we een vakantie nou een last minute vakantie? Dit is een beetje een grijs gebied, waardoor eigenlijk de reisorganisatie zelf een beetje bepaalt wanneer zij een vakantie als ‘last minute’ verkopen. Over het algemeen houden de meeste reisorganisaties zich vast aan vakanties waarbij de vertrekdatum rond de zeven weken of eerder ligt.

Hoe moet je zoeken?

Tegenwoordig zijn er heel veel online reisorganisaties en dus zal je soms door de bomen het bos niet meer zien. Het is daarom belangrijk dat je weet waar en hoe je moet zoeken naar jouw ideale vakantie. Zorg dat je de beschikbare filters goed gebruikt, zodat je precies de deals overhoudt die voor jou interessant kunnen zijn. Ook kun je bij verschillende websites terecht die al heel wat zoekwerk voor jou hebben gedaan.

Zo zijn er veel sites die iedere dag de allerbeste vakantiedeals voor je op een rijtje zetten. Zo heb je de beste aanbiedingen allemaal bij elkaar! Ook is het zo dat vaak één specifiek reispakket bij verschillende aanbieders op precies dezelfde manier aangeboden wordt. Toch kunnen de prijzen van dit pakket verschillen per reisorganisatie. Het is dus altijd verstandig om goed te vergelijken voordat je een boeking plaatst.

Wees flexibel

Om de beste last minute aanbiedingen te vinden, komt het heel goed van pas als je flexibel bent qua vertrekdata. Doordat kamers en vluchten op het laatste moment nog gevuld moeten worden, kunnen de prijzen van hotels en vliegtickets ineens flink dalen. Als jij niet echt gebonden bent aan specifieke vertrekdata, dan scoor je dus een stuk makkelijker zo’n goedkope last minute deal!

Wees dus ook niet bang om groot te dromen, want zelfs de meest luxe en verre bestemmingen zijn soms heel voordelig te boeken! Dus wie weet geniet jij, na goed zoeken, binnenkort wel in een luxe 5-sterrenhotel voor een spotprijs…

Voor het laatst bijgewerkt op 21 december 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over hoe scoor je de beste last minutes, dan kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam