5 inpaktips voor je kampeervakantie

Je hebt er weken naar uitgekeken: lekker op kampeervakantie! Of je nu de sleurhut zelf achter de auto hebt hangen of deze klaar hebt staan op de camping, voor jou is er niks fijner dan die welverdiende vakantie op de camping. Je bent klaar om te pakken en de auto in te laden. Maar hoe doe je dat nou het slimst en het snelst? Deze tips helpen je!

#1 Maak een paklijst

Heb je beperkte ruimte in de auto? Maak dan een paklijst. Want de hele inhoud van je kledingkast hoeft natuurlijk niet mee als je maar twee weken op vakantie gaat. Maak een lijst met alles wat je denkt nodig te hebben. Staan er sportieve activiteiten op de planning? Neem dan een extra setje sportkleding mee. Volledige zongarantie? Dan is een regenjas en extra lange broek wellicht overbodig.

Wees kritisch en bedenk welke items je vaker met elkaar kunt combineren. Het fijne van een camping is dat er gewoon een washok is. Dus is je favoriete korte broek toch vies geworden? Was ‘m en met een beetje geluk is-ie de volgende dag weer droog. Extra tip: schrijf aan het eind van je vakantie op wat je allemaal hebt gebruikt. En welke items je hebt gemist. Dan heb je voor je volgende vakantie alvast een vliegende start.

#2 Pak je koffer of tas slim in

Heb je grote sporttassen of weekendtassen thuis liggen? Neem die dan mee op kampeervakantie. Dat is een stuk makkelijker dan grote en zware koffers:

  • Er past vaak meer in een sporttas/weekendtas.
  • Je pakt de kofferbak makkelijker in met tassen.
  • Op de plek van bestemming berg je de tassen makkelijker op. Je hebt geen last van koffers die in de weg staan.
    Voor het inpakken van je tas of koffer geldt: rollen of vacuüm. Opgerolde kleding neemt minder ruimte in beslag en komt er niet gekreukt uit als je de boel aan het uitpakken bent. Heb je een vacuümzak of packing cubes? Gebruik die dan! Deze hulpmiddelen zorgen ervoor dat jij je kleding zo klein mogelijk maakt. Daardoor kan je misschien toch nét dat ene shirtje extra meenemen.

#3 Klaar voor de kofferbak

De tassen of koffers staan klaar bij de deur en mogen naar de kofferbak. Begin niet zomaar met inpakken, maar doe het volgens een systeem. Leg de zwaarste spullen als eerste in de kofferbak en schuif ze zo ver mogelijk naar achter. Het zwaartepunt van je auto blijft zo centraal.

Ga daarna verder met de bagage die je nog hebt liggen. Vul de gaten tussen je koffers of tassen op met kleine, opvouwbare dingen zoals beddengoed, jassen en handdoeken. Is je kofferbak niet groot genoeg? Denk dan aan een dakkoffer.

#4 Houd het veilig

De hoedenplank is geen opbergruimte! Houd deze dan ook vrij en zorg ervoor dat je altijd volledig zicht hebt via je achteruitkijkspiegel. Daarnaast is het belangrijk dat er geen losse spullen in de kofferbak of achterbak liggen. Zorg dus dat alles goed vast zit, want je wilt geen rondvliegende spullen in de auto als je plotseling moet remmen.

#5 Handbagage in de auto

Reizen met de auto is net als reizen met het vliegtuig. De grote stukken bagage gaan in het ruim (je kofferbak) en je handbagage neem je mee en zet je bij je voeten neer. Bij handbagage in de auto kun je denken aan drinken en snacks voor onderweg. Maar ook de nodige entertainment als je kinderen op de achterbank hebt zitten. Bestaat de heenreis uit meerdere dagen? Zorg dan ook dat je de spullen voor je overnachting bij de hand hebt.

Je vakantie kan beginnen! Met deze tips is je auto in mum van tijd ingepakt en kan je vakantie beginnen. Ben je nu in al het plezier van het inpakken je vakantie verzekering vergeten? Geen probleem! Een online reisverzekering sluit je ook onderweg nog af. Of op de plek van bestemming.

Voor het laatst bijgewerkt op 9 mei 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de inpaktips voor je kampeervakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/serrnovik; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam