Reizen en vakantie in Portugal

Kerngegevens

– Oppervlakte: 92.400 vierkante kilometer (2,2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 10.781.459 (2012);
– Bevolkingsdichtheid: 117 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Lissabon;
– Talen: Portugees;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 23.400 (2011).

Met een luchtballon over de regio Alentejo

Luchtballon in Alentejo, PortugalWie het onontdekte Portugal eens vanaf bovenaf wil bekijken, kan sinds kort terecht bij UP Alentejo. De organisatie is de eerste partij die ballonvaarten over de regio Alentejo aanbiedt. Alentejo ligt in zuid-centraal Portugal en staat bekend om haar gastronomie, natuur en cultuur. Lees verder….

 

 

Informatie over visum Portugal

Reizen en vakantie in PortugalNederlandse en Belgische staatsburgers kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen Portugal bezoeken, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht dat minstens een jaar oud is, maar dat hoeft niet per se een internationaal rijbewijs te zijn. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie aanvragen bij de Ambassade van Portugal in Den Haag.

Communicatie in Portugal

Internationaal toegangsnummer: +351.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Inlichtingen binnenland: 118.
Inlichtingen buitenland: 177.

Tijdsverschil met Portugal

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Portugal kent net als Nederland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, dus het tijdsverschil blijft dan gelijk. Ook op het eiland Madeira is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Op de eilanden van de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Portugal

De elektriciteit in Portugal is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In Portugal worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland, dus een wereldstekker is niet nodig.

Share Button