Tips voor een vakantie in Portugal

Portugal: een introductie

Een vakantie in Portugal beleef je in een land met exotische architectuur, boeiende steden en een 800 kilometer lange kust met aantrekkelijke badplaatsen waar je bij zonsondergang kunt genieten van vers gevangen vis en gekoelde wijn. Genesteld tussen Spanje en de Atlantische Oceaan is Portugal een plek ‘waar het land eindigt en de zee begint’, zoals de beroemdste zestiende eeuwse Portugese dichter Luís Vaz de Camões ooit declameerde.

Portugal is een klein en vriendelijk land, een van de oudste nog bestaande naties in Europa, met een fantastisch klimaat. In de winter daalt de temperatuur zelden onder de 5ºC en het land telt de meeste zonne-uren van Europa. Maar laat je niet misleiden door de omvang: je kunt weken vakantie vieren tussen het bergachtige binnenland waar kastelen op heuvels pronken, stenen middeleeuwse dorpjes, kloosters en de ruige kust met imposante kliffen. De voormalige rol van Portugal als maritieme grootmacht ontdek je in de hoofdstad Lissabon en Porto. In het zuidelijke Algarve vier je vakantie voor de zonovergoten stranden met pittoreske haventjes.

Portugal is ook betaalbaar, het eten is heerlijk en de koffie is bijzonder goed – in zijn gloriedagen was het land heer en meester in Brazilië, Angola en Oost-Timor, producenten van de beste koffiebonen ter wereld. Het is een hotspot om te surfen, maar ook een land waar je in een landelijke pousada kunt ontspannen met een glaasje port. Ga op vakantie naar Portugal, zoek de rust op bij oude wijngaarden, toon je emoties bij de melancholieke fado en onderzoek het nachtleven in de clubs en bars van Lissabon.

Portugal in een notendop

– Oppervlakte: 92.400 vierkante kilometer (2,2 keer Nederland);
– Inwoneraantal: 10.833.816 (2016);
– Bevolkingsdichtheid: 117 inwoners per vierkante kilometer;
– Staatsvorm: Republiek;
– Hoofdstad: Lissabon;
– Talen: Portugees;
– Munteenheid: Euro (EUR);
– Gemiddeld jaarinkomen: $ 28.500 (2016).

Tips voor een vakantie in Lissabon

Lissabon vakantieEen vakantie in Lissabon beleef je in de één na oudste hoofdstad van Europa (na Athene), ooit de thuisbasis van grootste ontdekkingsreizigers als Vasco da Gama en Hendrik de Zeevaarder. De hoofdstad van Portugal ligt in een prachtige omgeving, verspreid over zeven fotogenieke heuvels aan de oevers van de rivier de Taag. Lees hier meer over een vakantie in Lissabon

Tips voor een vakantie in Porto

In Portugal is er één stad die zeker niet overgeslagen mag worden: Porto! Waar de kleine straatjes in elkaar overlopen, richting de rivier of richting een van de mooie uitkijkpunten. Porto is na Lissabon de op één na grootste stad van Portugal. Lees hier meer over een vakantie in Porto

Tips voor een vakantie op São Miguel, Azoren

São Miguel is een ongelooflijk mooi eiland, dat behoort tot de Portugese eilandengroep de Azoren. Het wordt ook weleens het Groene Eiland genoemd, vanwege de prachtige natuur. Je kunt er een bezoek brengen aan een vulkaan, een ananas plantage of de enige theeplantage van Europa! Lees hier meer over een vakantie op São Miguel

Met een luchtballon over de regio Alentejo

Luchtballon in Alentejo, PortugalWie het onontdekte Portugal eens vanaf bovenaf wil bekijken, kan sinds kort terecht bij UP Alentejo. De organisatie is de eerste partij die ballonvaarten over de regio Alentejo aanbiedt. Alentejo ligt in zuid-centraal Portugal en staat bekend om haar gastronomie, natuur en cultuur. Lees verder….

Informatie over visum Portugal

Reizen en vakantie in PortugalNederlandse en Belgische staatsburgers kunnen met een paspoort of identiteitsbewijs zonder problemen Portugal bezoeken, net zoals dat geldt voor de burgers van de andere lidstaten van de Europese Unie.

Voor het huren van een auto is een rijbewijs verplicht dat minstens een jaar oud is, maar dat hoeft niet per se een internationaal rijbewijs te zijn. Voor een langer verblijf of een werkvergunning kun je informatie aanvragen bij de Ambassade van Portugal in Den Haag.

Communicatie in Portugal

Internationaal toegangsnummer: +351.
Alarmnummer noodgevallen: 112.
Inlichtingen binnenland: 118.
Inlichtingen buitenland: 177.

Tijdsverschil met Portugal

In Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Portugal kent net als Nederland een zomertijd, van het laatste weekend van maart tot het laatste weekend van oktober, dus het tijdsverschil blijft dan gelijk. Ook op het eiland Madeira is het 1 uur vroeger dan in Nederland. Op de eilanden van de Azoren is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

Elektriciteit in Portugal

De elektriciteit in Portugal is 220 volt, met een frequentie van 50 Hertz. In Portugal worden dezelfde stekkers en stopcontacten gebruikt als in Nederland, dus een wereldstekker is niet nodig.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 maart 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie in Portugal, kun je dat laten weten via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam