Met een elektrische snorscooter de wereld rond

Elektrische snorscooterDe zon komt op het in het oosten. Betekent dit dat ze in het ‘oostelijke deel’ van de wereld vroeger opstaan dan in het westen? Maar als de wereld om haar eigen as draait en ook om een cirkel rond de zon, is er dan nog sprake van oosten, westen, noorden en zuiden? Je zou er hoofdpijn van krijgen, laten we liever kijken naar de overeenkomsten in deze wereld. Persoonlijk vervoer bijvoorbeeld. Hoe reist de wereldbevolking eigenlijk het liefst?

Amerikanen nemen de auto

De Verenigde Staten is een land waar je de auto neemt of de taxi. Natuurlijk zijn er meer vervoermiddelen, maar de auto is onlosmakelijk verbonden met deze maatschappij. Als je dus gaat reizen in Amerika zal je veel auto’s zien rijden. De redenen hiervoor lopen uiteen afhankelijk van waar je woont of werkt. In New York rijden taxi’s de hele dag rond, dat is veiliger dan lopend proberen over te steken.

Los Angeles snelweg

In Los Angeles is het wel zo prettig om in een auto met airco te rijden. En in andere regio’s liggen huizen en winkels zover uit elkaar dat je zonder auto nergens kunt komen. Houd er wel rekening mee dat huurauto’s bijna altijd een automatische versnelling hebben, dat kan even wennen zijn (maar het rijdt wel relaxed).

In Azië zijn scooters mateloos populair

Van New Delhi tot Bangkok: overal zie je scooters rijden. Dit is een relatief betaalbaar vervoermiddel dat eenvoudig te onderhouden is. In landen waar het niet zo vaak regent is een overdekt vervoermiddel echt niet nodig. Als je een scooter huurt in Aziatische landen, draag dan zeker een helm en let goed op in het verkeer.

Ook in plaatsen met veel toeristen kan het levensgevaarlijk zijn om tussen de rest van de weggebruikers te manoeuvreren. In tegenstelling tot Nederland zijn het geen begrensde snorscooters, maar zijn het meer lichte motorfietsen die vlot de 80 km/u halen.

In Europa kun je alle kanten uit

Er is geen werelddeel met zo’n uiteenlopende culturen als Europa, iedere paar honderd kilometer sta je in een ander land met een eigen taal en manier van leven. Dit uit zich ook in het verkeer. Je kunt hier fietsen, op een scooter rijden, de bus nemen of in een auto de snelweg op gaan.

Het valt wel op dat scooters in populariteit toenemen. Dan ben je vaak sneller op je bestemming dan met een auto mogelijk is. Het is niet voor niets dat ze in Azië ver zijn met elektrische scooters. Merken als BTC en IVA importeren steeds meer elektrische snorscooters uit het verre ‘Oosten’. Die vliegen als warme broodjes over de toonbank, of beter gezegd uit de webshop.

Overigens had het Franse merk Peugeot al een elektrische snorscooter op de markt in 2012, maar deze e-Vivacity is nu uit het assortiment. Zelfs de Italiaanse Vespa is tegenwoordig ‘all-electric’ met de Vespa Elettrica.

Let op met de benenwagen!

Er is niets mooier dan wandelen om een nieuw gebied te verkennen. Let er in dat geval in warme gebieden op dat je voldoende drinkt om gehydrateerd te blijven. Ga je in onherbergzaam terrein lopen? Zorg altijd dat er mensen zijn die weten waar je bent, en dat je in geval van nood hulp kunt inroepen op basis van jouw GPS signaal.

Voor het laatst bijgewerkt op 2 december 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de wereld rond met een elektrische snorscooter, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Photocreo; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam