Op autovakantie: de beste auto apps om files en flitsers te vermijden!

Pak jij met vakantie de Route du Soleil richting het zuiden? Met deze auto apps heb je een vlekkeloze reis. Zo vermijd je files en ontvang je supersnel updates over snelheidscontroles. Ook in andere EU-landen kun je mobiel internetten met jouw provider.

ANWB Onderweg: één van de beste alles-in-1 auto apps

Lekker weg in eigen land? Dan is ANWB Onderweg je beste vriend. Actuele file-informatie, zien waar er aan de weg wordt gewerkt én waar flitsers staan… deze app biedt het allemaal. Extra handig: met ANWB Onderweg zie je precies waar de benzine het goedkoopst is.

Flitsmeister: óók in het buitenland realtime updates over snelheidscontroles

Op weg naar de zon zijn er in het hoogseizoen vaak traject- en snelheidscontroles. Natuurlijk zit je niet te wachten op een prent en daarom is Flitsmeister een essential op je smartphone. Deze app weet een heleboel. Waar er in Europa flitspalen staan bijvoorbeeld. En waar trajectcontroles zijn. Gebruikers geven dit door aan de app en hierdoor is de informatie van Flitsmeister ontzettend actueel.

Google Maps: altijd arriveren op de juiste bestemming

Google Maps mag niet ontbreken in dit rijtje auto apps. Hiermee verdwaal je namelijk nooit. De app stippelt vooraf de beste route voor je uit. Ook checkt ‘ie waar het druk is op de weg. Blijkt onderweg dat een andere route sneller is? Dan past Google Maps de route voor je aan. Zo sta je op Zwarte Zaterdag niet vast bij Lyon! De app verbruikt data van je telefoon abonnement, maar gelukkig kun je die in de hele EU gebruiken. Zeg maar ‘dag’ tegen extra kosten!

Here WeGo: allround, offline topper

Navigeren kost data van je internetbundel, want onderweg wordt de wegenkaart gedownload. Zit je krap in je MB’s? Dan is Here WeGo de beste navigatie-app. Met Here WeGo kun je vooraf gratis wegenkaarten in hun geheel downloaden. Met deze wegenkaarten kun je via gps en dus kosteloos offline navigeren. Als je wil kun je ook online navigeren. Je krijgt dan tijdens het rijden verkeersinformatie. Tip: kies voor Sim Only met onbeperkt data in de EU. Zo weet je zeker dat je onderweg nooit voor verrassingen komt te staan.

Voorloper op toekomstige HD-wegenkaarten

Leuk weetje over deze app: van Here WeGo gaan we waarschijnlijk nog veel horen. De app was eerst van Nokia, maar is inmiddels in handen van de Duitse autofabrikanten Audi, BMW en Daimler (waaronder ook Mercedes valt). Zij gaan de wegenkaarten van de app gebruiken als basis voor de HD-wegenkaarten die in de toekomst in zelfrijdende auto’s worden geïnstalleerd. Deze HD-wegenkaarten zullen tot op de centimeter nauwkeurig zijn.

Rij Veilig app: houdt je gefocust!

Op vakantie naar het zuiden tik je voor je het weet de 1000 kilometer aan. Wil je de lange rit richting de Franse Rivièra of de Spaanse Costa’s zo veilig mogelijk maken? Dan is de Rij Veilig-app een echte must. Deze app blokkeert namelijk alle apps die je tijdens het rijden kunnen afleiden. Je kunt alleen nog navigeren en handsfree bellen. Zo hou je je blik op de weg en je handen aan het stuur. Zoals het hoort!

Mooie vakantiebonus bovenop de auto apps: Apple Carplay en Android Auto

Wie weet heeft je eigen auto een mooie vakantiebonus voor je. Heeft ‘ie Apple Carplay of Android Auto? Dan kun je heel makkelijk je smartphone aan je auto koppelen. Komt goed van pas, want zo ontvang je gesproken navigatie-aanwijzingen luid en duidelijk via de autospeakers. Mooie extra is dat je zo ook muziek kunt luisteren via je smartphone op de speakers. Dat is nog eens comfortabel toeren! Met veel andere auto’s kan dit via een AUX-kabel. Ook handig om mee te nemen: een autolader, zodat je onderweg je smartphoneaccu niet hoeft bij te tanken!

Met welke auto apps cross jij richting de zon deze zomer?

Voor het laatst bijgewerkt op 12 juli 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de beste apps voor je autovakantie, dan kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © Pixabay; HERE.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam