Autoverhuur in Zuid-Amerika

Autoverhuur Zuid-AmerikaWil je een auto huren in Zuid-Amerika? Hieronder vind je informatie en tips over autoverhuurders, de regels voor autoverhuur en waar je op moet letten bij het huren van een auto. Ook vind je handige informatie over autorijden in de verschillende landen van Zuid-Amerika.

Autoverhuur in Argentinië

Informatie over het huren van een auto in Argentinië:

 • Argentinië heeft zowel lokale als internationale autoverhuurders (waaronder Europcar, Hertz, Thrifty en Dollar).
 • De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Daarnaast moet je minstens één jaar een geldig rijbewijs op zak hebben.
 • Het is raadzaam een internationaal rijbewijs mee te nemen voor het huren van een auto in Argentinië. Dat kun je kopen in een ANWB-winkel (ook voor niet-leden).
 • In de meeste huurauto’s in Argentinië moet je met de hand schakelen. Huurauto’s met automaat zijn schaars en duurder, dus het is verstandig die zo vroeg mogelijk te boeken. Dat geldt vooral in het toeristenseizoen in december en januari.
 • In Argentinië rijdt men aan de rechterkant van de weg. Je moet 24 uur per dag met de lampen aan rijden op hoofdwegen en snelwegen. De maximumsnelheid op snelwegen ligt op 120 tot 130 kilometer en binnen de bebouwde kom op 60 kilometer per uur.

Brazilië

Autoverhuur in Chili

Informatie over het huren van een auto in Chili:

 • Chili heeft zowel lokale als internationale autoverhuurders (waaronder Avis en Budget).
 • De meeste autoverhuurders hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. Bestuurders tussen de 21 en 25 betalen een toeslag. Daarnaast moet je minimaal 1 of 2 jaar een geldig rijbewijs op zak hebben.
 • Het is raadzaam een internationaal rijbewijs mee te nemen voor het huren van een auto in Chili. Dat kun je kopen in een ANWB-winkel (ook voor niet-leden). Tijdens een autorijden moet je óók je Nederlandse rijbewijs bij je hebben.
 • Sommige autoverhuurders stellen een limiet op het aantal kilometers dat je op een dag mag rijden. Dat is niet handig, gezien de lange afstanden in Chili.
 • In Chili rijdt men aan de rechterkant van de weg. De maximumsnelheid op snelwegen is 120 kilometer per uur, op hoofdwegen 100 kilometer per uur en binnen de bebouwde kom 50 tot 60 kilometer per uur.
 • De hoofdwegen in Chili zijn grotendeels goed geasfalteerd en goed bereikbaar. Er kunnen echter onverwachts onverharde wegen opduiken die niet staan aangegeven op kaarten. Ook wegwerkzaamheden kunnen leiden tot een modderige of hobbelige route omdat je een omleiding moet nemen.

Autoverhuur in Costa Rica

Informatie over het huren van een auto in Costa Rica:

 • Costa Rica heeft zowel lokale als internationale autoverhuurders (waaronder Alamo, Avis, Europcar en Dollar). Adobe Rent A Car is de grootste Costa Ricaanse autoverhuurder.
 • De minimumleeftijd voor het huren van een auto is 21 jaar. Veel autoverhuurders hanteren een minimumleeftijd van 25 jaar of rekenen een toeslag voor jongere bestuurders.
 • Je mag met je Nederlandse of Belgische rijbewijs drie maanden autorijden in Costa Rica. Een internationaal rijbewijs is niet nodig voor het huren van een auto.
 • In de meeste huurauto’s in Costa Rica moet je met de hand schakelen. Huurauto’s met automaat zijn schaars en duurder, dus het is verstandig die zo vroeg mogelijk te boeken. Als je de hoofdwegen verlaat, is het raadzaam een 4×4 te huren. Met een gewone huurauto mag je niet op onverharde wegen rijden. Autoverhuurbedrijven kunnen extra schoonmaakkosten rekenen als je de auto erg vies weer inlevert.
 • Op de luchthaven van San José zelf zijn geen autoverhuurbedrijven, maar wel in de directe omgeving. Het autoverhuurbedrijf haalt je op met een shuttlebus.
 • In Costa Rica rijdt men aan de rechterkant van de weg. Let op kuilen en verkeersdrempels op de weg, die zijn niet overal gemarkeerd.

Guatemala

Mexico

Nicaragua

Panama

Paraguay

Autoverhuur in Suriname

Uruguay

Voor het laatst bijgewerkt op 6 oktober 2020. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over autoverhuur in Zuid-Amerika, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/muha04.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam