5 redenen voor een e-bike vakantie

Steeds meer mensen kopen een e-bike. Dit is een fiets die elektrisch ondersteund wordt. Vooral de elektrische fiets van Stella is erg populair. Waarom deze fietsen zo populair zijn? Omdat veel mensen niet in staat zijn om lange afstanden te fietsen zonder ondersteuning. De elektrische fiets is ideaal voor oudere mensen of voor als je een grote heuvel op moet of wind tegen hebt. Een e-bike is bovendien ideaal voor een vakantie. Wil jij weten waarom? Lees dan verder!

#1 Op vakantie fiets je vaak lange afstanden

Op vakantie fiets je flinke afstanden. Je wilt immers zoveel mogelijk van de regio zien. Als je conditie dit niet toelaat, dan kun je het beste voor een e-bike kiezen. Met behulp van deze fietsen kun je flinke afstanden fietsen zonder dat je moe wordt. Zolang je een of twee volle accu’s meeneemt, kun je op één dag een gigantisch eind fietsen, ongeacht je conditie. Het is dus vrij logisch dat er vaak voor een e-bike gekozen wordt.

#2 De fiets is goed uitgerust

De meeste elektrische fietsen zijn ontzettend goed uitgerust. Zo zijn er bijvoorbeeld e-bikes met een navigatiesysteem. Dit scheelt natuurlijk enorm als je op een plek bent waar je de weg niet kent! Bovendien is GPS ook ideaal om je e-bike terug te vinden bij diefstal.

#3 De fietsen zijn comfortabel

Een groot voordeel van de e-bike is dat deze bijzonder comfortabel trapt, maar ook het zadel is erg comfortabel. De fietsen zijn iets duurder dan de gemiddelde normale fiets, maar dit wordt gecompenseerd door de kwaliteit. Je merkt dit onder meer aan het comfort.

#4 Je kunt op het gewenste tempo fietsen

Met een e-bike is het eenvoudig om het tempo te bepalen. Dit kan eenvoudig door de instellingen te veranderen. Je kunt namelijk kiezen hoeveel de elektromotor in de fiets je ondersteund. Wil je zachter fietsen? Dan zet je de motor gewoon zachter.

#5 Bedwing het hoogteverschil

Tot slot is er nog een belangrijke reden voor een e-bike op vakantie: in het buitenland is er vaak veel meer hoogteverschil dan in Nederland. Het is niet prettig om een hoge heuvel op te fietsen met een normale fiets. Om hier minder last van te hebben, kun je voor een e-bike kiezen. Je merkt dan nauwelijks dat je een hoge heuvel op aan het fietsen bent.

Voor het laatst bijgewerkt op 27 maart 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over een vakantie met een e-bike, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/goldenshrimp; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam