3 topplekken om te mountainbiken

Ben jij een echte mountainbikefanaat? Breng je mooie dagen het liefste de hele dag door op je MTB? Dan ben je vast ook altijd op zoek naar de prachtigste routes. We hebben drie topplekken gevonden waar iedere fanatieke mountainbiker gelukkig van wordt en die wij de moeite waard vinden om te delen. Trek er heerlijk op uit en ontdek de vele mooie plekken die onze wereld te bieden heeft per mountainbike.

Frankrijk: Vogezen Massief

Een zeer geliefd land voor velen is Frankrijk. Of je er nou gaat kamperen, een heerlijke relax vakantie in een hotel of een fietsvakantie beleeft, dit land is altijd leuk. Ook mountainbiken kun je er perfect. Ontdek het Vogezen Massief, een berggebied tot 1400 meter hoogte. De vele uitzichtpunten over bossen en meren en verschillende routes maken het een prachtig en veelzijdig mountainbikegebied.

Italië: Gardameer

Net als Frankrijk is ook Italië een zeer populair vakantieland. Voor mountainbikers zijn er meerdere prachtige fietsgebieden, maar het Gardameer steekt hier toch wel met stip bovenuit. Dit gebied heeft de populariteit te danken aan haar pracht en praal en aan de routes in diverse gradaties. Daardoor is het zowel leuk voor beginners als voor gevorderden. Vooral voor mountainbikers is het Gardameer uitermate geschikt. Op internet vind je vele routes, er is enorm veel keuze in dit gebied.

Denemarken: Jutland en Vejers

Waarschijnlijk is Denemarken niet het eerste land waaraan je denkt bij mountainbiken, maar het is zeer zeker de moeite waard. Vooral het gebied Jutland, dat ten westen van Denemarken ligt. Hier fiets je over lage heuvels, door mooie naaldbossen en over vele veengronden. Mountainbiken kun je perfect in dit land. Een bekende mountainbikeroute is ‘’Bordrup Klit Plantage’’. Ook Vejers, net boven Esbjerg, is een superplek om per mountainbike te verkennen. Fiets door bossen en duinen over grindpaden, brede bospaden en zandstroken. Genoeg variatie en door de duidelijke bewegwijzering een ideaal gebied om heerlijk te fietsen.

Andere landen

Naast de drie bovengenoemde landen, die wij zien als topplekken, zijn er ook nog genoeg andere landen die uitermate geschikt zijn voor mountainbikers. Wil je liever iets dichter bij huis? Dan kun je prima uit de voeten in ons eigen land. Nederland heeft ook vele bossen waar het heerlijk fietsen is, vooral in Limburg maken vele mountainbikers graag tochten. Ook in onze buurtlanden België en Duitsland zijn prachtige mountainbikegebieden te vinden.

Voor het laatst bijgewerkt op 24 april 2018. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over topplekken om te mountainbiken, kun je dat laten weten via het contactformulier.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam