Zo bereid jij een fietsreis voor

Bij een reis op de fiets moet je je toch net wat anders voorbereiden dan bij een vliegreis. Voor een vliegreis boek je een ticket en stap je het vliegtuig in, bij een fietsreis gaat dat net even wat anders. Hoe jij je het beste voor kan bereiden op een fietsreis vind je in dit artikel.

Bagage opbergen

De eerste stap als het op bagage aankomt, is beslissen hoeveel spullen je echt nodig gaat hebben op je fietsreis. De ruimte die je hebt is namelijk beperkt. Welke manier je kiest om je spullen te vervoeren kan het verschil maken in hoeveel spullen je kwijt kunt. Je kunt namelijk kiezen voor fietstassen, een aanhangwagen of nog een extra rugzak erbij.

Als je kiest voor fietstassen moet je erop letten dat je het gewicht goed verdeeld is over alle tassen, zodat je niet omvalt. Het voordeel van fietstassen is dat je ze ook nog aan de voorkant kan bevestigen voor meer opbergruimte. Met een aanhanger heb je veel bagageruimte, maar moet je het gewicht wel voorttrekken.

Technische snufjes

Er bestaan een aantal gadgets die je kunt inzetten om je optimaal voor te bereiden op je fietstocht. Met een GPS kun je vooraf je route inplannen en het apparaat vertelt je dan precies welke paden je moet fietsen om er te komen. Dan hoef je geen onhandige papieren kaart mee te nemen.

Ook is een powerbank onmisbaar om al je elektronica op te laden. Met een powerbank voorkom je de situatie dat je straks in the middle of nowhere belandt terwijl je band lek is en geen telefoontje kunt plegen voor hulp.

Kies de juiste fiets

Hoe langer jouw fietsreis is, hoe belangrijker de uitrusting en conditie van je fiets is. Een comfortabel zadel, flexibel stuur, stevige pedalen en ga zo maar door. Een goede trekkingfiets is bijvoorbeeld de elektrische hybride fiets. Deze elektrische fiets bevat anti-lek banden en vele versnellingen die zeker van pas kunnen komen in een heuvelachtig landschap.

Behalve je fiets moet je ook de goede kleding hebben. Ben je van plan om in een regenseizoen te fietsen dan is een kleine, opvouwbare regenjas niet verkeerd om mee te nemen. Luchtige kleding aandoen is ook een goede tip, zodat je comfortabel je weg kunt blijven vervolgen.

Neem een EHBO-kit mee

Op de fiets ben je nogal kwetsbaar. Er ligt een steen op de weg of je glijdt uit. Alles kan gebeuren. Daarom is het van belang dat je een EHBO-doos bij de hand hebt. Behalve om jezelf op te lappen kan het ook van pas komen voor je fiets. In de verbanddoos voor je fiets zijn er geen pleisters te vinden maar dingen zoals een fietspomp, reserveband, gereedschap of een extra ketting.

Voor het laatst bijgewerkt op 30 augustus 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het voorbereiden van een fietsreis, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/tdway.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam