8 tips voor het huren van een private jet

Hoe heerlijk zou het zijn om een private jet te hebben? Een privévliegtuig maakt vliegen weer fijn! Je vliegt naar je bestemming in een luxueuze en comfortabele cabine die je helemaal voor jezelf hebt. De stewardess is er alleen voor jou en je kunt vliegen op een tijdstip dat jou het beste uitkomt. Het is afgelopen met stinkende medepassagiers in te krappe stoelen en het gedrang in wachtrijen op een overvolle luchthaven.

Nu denk je misschien dat een private jet alleen is weggelegd voor multimiljonairs en miljardairs. Je hoeft echter niet meteen een privévliegtuig te kopen als je ermee wil vliegen. Je kunt ook een private jet huren, en dat is makkelijker en goedkoper dan je denkt. Vooral als je met een groepje reist en de kosten deelt, valt het best wel mee. Door de privacy en flexibiliteit wordt het huren van een privévliegtuig daarom steeds populairder. Heb je al een idee over je volgende stedentrip? Hier vind je 8 tips voor het huren van een private jet!

#1 Met wie wil je vliegen?

Verzamel een groep mensen om je heen met wie je een private jet wil huren. Ga je op zakenreis met collega’s? Wil je met vrienden of familieleden een privévliegtuig huren? Kies voor mensen die betrouwbaar zijn en met wie je goed kunt opschieten, want je zit toch bij elkaar in een betrekkelijk kleine ruimte. In je eigen vliegtuig wil je niet alsnog last hebben van irritante medepassagiers.

#2 Kies je bestemming

Er zijn liefst 7000 vliegvelden in de wereld waar je met een private jet kunt landen. Op veel van deze luchthavens is een regulier vliegtuig niet eens toegestaan. Zo zijn er in Amerika liefst 5000 vliegvelden, waarvan er maar 500 in gebruik zijn voor lijnvluchten. De keuze is dus onnoemelijk veel groter en je kunt ook vliegen naar bestemmingen waar je anders niet zo snel komt.

Veel vliegvelden hebben een eigen platform voor private jets, met een eigen ruimte voor het vertrek en de ontvangst van passagiers. Het niveau van de serviceverlening ligt hier altijd een stuk hoger dan op reguliere luchthavens. De afhandeling van bagage en douaneformaliteiten verloopt hier supersnel. Dat is een van de grote voordelen van het huren van een private jet. Wees er wel van bewust dat vliegvelden verschillende tarieven hanteren voor de afhandeling van private jets. In Londen betaal je £ 1000 meer om te landen op City Airport dan op Stansted.

#3 Kies voor een betrouwbaar bedrijf

Door de groeiende populariteit zijn er inmiddels vele verhuurders van privévliegtuigen. Doe wat research voordat je een private jet gaat huren. De beste bedrijven bezitten en onderhouden hun eigen vloot en stellen veiligheid en comfort voorop. Ze hebben een hoog opgeleide en gekwalificeerde bemanning. Informeer naar de reputatie van de piloot: in het meest ideale geval heeft hij of zij minimaal 5000 vlieguren gemaakt. Kijk ook of je via de website snel en eenvoudig kunt boeken, zonder onduidelijke en vage extra kosten.

#4 Vergelijk de prijzen

Net zoals bij het kopen van gewone vliegtickets is het raadzaam de prijzen van een private jet te vergelijken. Die kunnen enorm fluctueren, afhankelijk van onder meer de tijd van het jaar, de bestemming en de vliegtuigmaatschappij.

Het huren van een private jet is natuurlijk duurder dan een gewone lijnvlucht, maar de prijsverschillen zijn niet eens zo heel groot (zeker als je het vergelijkt met een ticket voor de businessclass). Voor een tripje naar Londen, Berlijn of Parijs kun je al een 4-persoons private jet huren vanaf € 1200, dus dat is € 300 per passagier.

Je kunt trouwens ook op internet op zoek gaan naar een aanbieding voor een zogeheten empty leg in een privévliegtuig. Dat is bijvoorbeeld het geval als er een stoel vrij is een private jet of als het toestel leeg naar een ander vliegveld moet vliegen om de volgende passagiers op te pikken. Het vereist een grote mate van flexibiliteit, maar je kunt dan wel spotgoedkoop luxe vliegen.

#5 Kies het juiste toestel

Als je weet met hoeveel mensen je gaat vliegen, is het belangrijk het juiste toestel te kiezen. Private jets zijn er in verschillende vormen en maten. Voor korte afstanden kun je een turbopropeller vliegtuig huren, die plaats biedt aan 4 passagiers. De maximale afstand is zo’n 1500 kilometer en een turboprop kan ook landen op kleine vliegveldjes. Voor intercontinentale vluchten kies je een large-jet vliegtuig, met plek voor 8 tot 14 passagiers. Het maximale bereik is dan 12.000 kilometer, waarmee je bijvoorbeeld prima naar New York of Tokyo kunt vliegen. Volg het luchtvaartnieuws voor actuele ontwikkelingen over verschillende type vliegtuigen.

#6 Boek op tijd

Je kunt in principe een paar uur voor vertrek een private jet huren, maar voor de laagste prijs kun je het beste op tijd boeken. Je bespaart een aanzienlijke hoeveelheid geld en je hebt nog de keuze uit verschillende type vliegtuigen. Vooral in piekperioden is het raadzaam er op tijd bij te zijn, als er bijvoorbeeld een groot evenement is in een bepaalde stad. Regel de huur van een private jet minimaal een aantal weken voor vertrek.

#7 Regel het comfort aan boord

Bij commerciële luchtvaartmaatschappijen zijn er niet zoveel mogelijkheden om je persoonlijke wensen in vervulling te laten gaan. Anders is dat bij het huren van een private jet, waar het juist draait om het leveren van maatwerk. Geef van tevoren je wensen door, of je nou je huisdier mee wilt nemen of een specifieke maaltijd geserveerd wil krijgen. Als je helemaal geen catering wil, kun je misschien nog op de prijs beknibbelen. Informeer naar de hoeveelheid bagage die je mee kunt nemen. Meestal kun je één koffer en één stuk handbagage meenemen, want een privévliegtuig is natuurlijk niet héél groot.

#8 Hou je aan de etiquette

Het reizen met een private jet is een luxueuze ervaring, waar een bepaalde etiquette bij hoort. Hou de bemanning op de hoogte van je reisschema en bespreek de wensen tijdens je vlucht. Je betaalt er immers voor, dus je hoeft je niet bescheiden op te stellen. Zorg dat je je thuis voelt in de cabine en maak een kletspraatje met de piloot (die je gewoon kunt zien zitten in de cockpit). Ga stijlvol gekleed, want je behoort niet meer tot het klootjesvolk dat met een paar honderd anderen een vlucht in een benauwde stoel moet zien te overleven. En vergeet niet om een fooi te geven aan de piloot als je veilig bent geland, dat is gebruikelijk in de wereld van private jets.

Voor het laatst bijgewerkt op 14 februari 2019. Als je aanvullingen, tips of aanvullingen hebt over het huren van een private jet, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/leolintang; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam