6 voordelen van het huren van een bus

Ga je met een grote groep op pad? Huur dan een complete bus, want dat is makkelijker dan je denkt. Je hoeft niet allemaal verschillende auto’s te charteren om iedereen in onder te brengen en je hebt geen vermoeide automobilisten, want bij een touringcar huren krijg je er altijd een chauffeur bij.

Een bus huren is natuurlijk ideaal voor een schoolreisje of een bedrijfsuitje, maar komt ook van pas voor een familieweekend, een bruiloft of een uitstapje met vrienden. Zelfs voor vakantie of wintersport kun je een bus huren als je met een groot reisgezelschap bent. Gezellig met de hele groep je verkneukelen over wat je wachten staat. Laat je oog eens vallen op een bus als je met meerdere mensen de hort op gaat. Hier vind je 6 voordelen van het huren van een bus!

#1 Het huren van een bus is goedkoper

Je zou denken dat het huren van een bus duur is, maar niets is minder waar. Als je met meerdere mensen reist, is het huren van een bus zelfs goedkoper dan het vervoer met verschillende auto’s of de trein (en zeker goedkoper dan een gewone taxi). Een touringcar met chauffeur huur je al vanaf € 200 per dag. Als je met een groep met 40 mensen reist, is dit maar € 5 per persoon. Als je met een grote groep bijvoorbeeld een tripje naar Berlijn wil maken, loont het zeker de moeite prijzen op te vragen en te vergelijken. Je zal zien dat je per persoon al snel goedkoper uit bent dan een reis met auto’s of de aanschaf van losse vlieg- of treintickets.

#2 Je raakt niemand kwijt

Door het huren van een bus blijft iedereen bij elkaar, dus je hebt sowieso een zorg minder als je er met een grote groep op uit trekt. Met een verzameling auto’s is er altijd wel iemand die de aansluiting mist of de weg kwijt raakt. Als je reist met het openbaar vervoer, moet je maar hopen dat iedereen van het gezelschap bij elkaar blijft. Los daarvan heb je het gedoe met vervoersbewijzen: is iedereen wel ingecheckt? Reizend met een bus kan de groep tot het bereiken van de bestemming geen kant op.

#3 Je hebt een bus voor elke grootte van de groep

Misschien denk je dat je groep te klein is voor het huren van een bus. Of te groot. Bij verhuurders heb je echter de keuze uit een groot scala aan verschillende bussen, met hoeveel mensen je ook bent. Voor een klein groepje van 8 personen kun je een taxibusje huren. Voor een groep tot 20 mensen huur je een minibus. Een touringcar heeft plek voor 44 tot 66 personen. En ben je met een héle grote groep van 70 tot 90 mensen, omdat je nou eenmaal iedereen hebt uitgenodigd voor je trouwfeest? Huur dan een dubbeldekker.

#4 Het huren van een bus is veiliger

Het huren van een bus is veiliger dan zelf te gaan autorijden met meerdere mensen. Het blijkt glashard uit de cijfers: in een bus vallen veel minder doden bij ongevallen dan bij ongelukken met personenauto’s. Ook is er minder kans dat je gewond raakt in een bus. Dit komt onder meer doordat de eisen voor gekwalificeerde buschauffeurs strenger zijn dan van de individuele automobilisten. De chauffeur van een touringcar mag op een dag maximaal 9 uur achter het stuur zitten. Veel vakantiegangers die met hun eigen auto op skivakantie gaan, rijden vrolijk de hele nacht door voordat ze in Tirol zijn. Ook moeten de transportbedrijven aan hoge kwaliteitseisen voldoen en worden bussen regelmatig gecontroleerd, waardoor er minder risico is op technische mankementen.

#5 Het huren van een bus is milieuvriendelijker

Vergeleken met een reis met meerdere auto’s is een bus beter voor het milieu. De totale CO2-uitstoot van één vervoersmiddel is namelijk minder dan als je met meerdere personenauto’s de weg op gaat. Stel dat je met een clubje van 20 vrienden een weekje wintersport viert in de Franse Alpen. Als je met vijf auto’s die kant op gaat, is de uitstoot 2250 kg CO2. Huur je een bus, dan bedraagt de uitstoot van kooldioxide 1100 kg (volgens een berekening van de Klimaatwijzer van Milieu Centraal). De reis met een bus zorgt er dus voor dat er veel minder vervuilende stoffen in de lucht komen. Als je hart hebt voor het milieu, kun je beter een bus huren.

#6 Het huren van een bus is comfortabel

Een beetje comfort is niet weg als je met een groep een uitstapje maakt. Een ervaren chauffeur zorgt ervoor dat je op de plek van bestemming komt, dus je hebt geen stress over de reisroute. Je kunt zelf de plek bepalen waar je wordt opgehaald en wordt afgezet, en vervolgens hoef je je niet druk te maken over parkeerproblemen. Het huren van een bus is mogelijk in alle grote steden van Nederland, van Amsterdam en Rotterdam tot Eindhoven en Groningen. De reis zelf is ook zorgeloos. In een bus heb je meer beenruimte en bewegingsvrijheid dan in een auto. Touringcars hebben een toilet, een koffiebar, een koelkast en een televisie aan boord, en soms zelfs gratis wifi. Je kunt onderweg een drankje drinken en dankzij de verstelbare stoelen een dutje doen. Ga je met een groep mensen op pad? Wij weten het wel: huur een bus!

Voor het laatst bijgewerkt op 13 februari 2019. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over de voordelen van het huren van een bus, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto’s © depositphotos.com/Muller_M; Pixabay.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam