Voorbereiden van je autovakantie: 6 tips

Elk jaar gaan er duizenden mensen met de auto op vakantie naar het buitenland. Natuurlijk wil je dan op alles voorbereid zijn, ook met betrekking tot je auto. Om goed voorbereid op weg te gaan, check je altijd de volgende zes aspecten!

De groene kaart

Als je een autoverzekering afsluit, krijg je altijd een groene kaart van de verzekeraar. Met deze groene kaart kun je overal ter wereld aantonen dat je bent verzekerd. Hoewel deze groene kaart bijna nergens meer verplicht is, is het natuurlijk wel heel handig om deze bij je te hebben. Hierop staan namelijk direct alle belangrijke gegevens, zoals je verzekeringsnummer en het alarmnummer, wanneer je schade hebt.

Check de geldigheid van je verzekering

In bijna alle landen ter wereld is je autoverzekering geldig wanneer je deze in Nederland hebt afgesloten. Op de groene kaart staat alle belangrijke informatie daarover. De landen waar je verzekering niet geldig is, zijn doorgestreept.

Pechhulp

Hoewel je natuurlijk nooit van het slechtste uit moet gaan, is het wel verstandig om daar rekening mee te houden. Ook in het buitenland kun je namelijk autopech krijgen. Het is dan slim om jezelf voor pechhulp in het buitenland te verzekeren. Soms ben je dat al via bijvoorbeeld de ANWB of je eigen autogarage. Wanneer je nog niet voor pechhulp bent verzekerd, kun je dat bijvoorbeeld regelen via je reisverzekering.

Neem je voorzorgsmaatregelen

Als je op vakantie gaat met de auto, is het verstandig om altijd een brandblusser, veiligheidshesje en gevarendriehoek in de auto mee te nemen. De belangrijkste reden hiervoor is natuurlijk dat het veel veiliger is en dat je goed voorbereid bent wanneer er daadwerkelijk iets gebeurt. Daarnaast is het in veel Europese landen simpelweg verplicht om deze bij te hebben. Er zijn overigens ook landen in Europa waar je verplicht een reservebril bij moet hebben als je lenzen of een bril hebt.

Geen navigatie met flitswaarschuwing

Je ziet ze steeds vaker bij mensen in de auto en in eerste instantie is het natuurlijk een ontzettend handig hulpmiddel: een navigatie met waarschuwing voor flitspalen. Op die manier kun je immers een hoop boetes voorkomen! Daar denken ze in een hoop Europese landen echter heel anders over. In onder andere België, Frankrijk en Duitsland is deze flitswaarschuwing namelijk verboden. Wanneer je hiermee tijdens een controle betrapt wordt, kun je een flinke boete krijgen. Neem zo’n navigatie dus zeker niet mee op vakantie!

Weet wat je moet doen!

Hoewel het meestal goed gaat, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat je daadwerkelijk een ongeluk krijgt in het buitenland met schade aan je auto tot gevolg. In dat geval is het erg fijn als je weet wat je moet doen en waar je terecht kunt. Zorg dan ook dat je vooraf een overzicht hebt geraadpleegd waarin je alles vindt dat je moet regelen bij schade. Op die manier kun je snel en effectief handelen wanneer er echt iets gebeurt!

Bron: Autoverzekering.nl

Voor het laatst bijgewerkt op 27 november 2017. Als je aanvullingen, tips of opmerkingen hebt over het voorbereiden van je autovakantie, kun je dat laten weten via het contactformulier. Foto © depositphotos.com/nacroba.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam