Dagboek van een wereldreis

Woensdag 20 maart (dag 137)

Veilig in Thailand gearriveerd, met weer nieuwe uitdagingen die voor me liggen in dit deel van de wereld dat er zo anders uitziet dan waar ik de afgelopen vier-en-een-halve maand heb vertoefd. Ik zie dit eigenlijk als deel drie van mijn wereldreis (deel één was het Midden-Oosten en deel twee was India en Nepal).

De cultuur in Bangkok is weer zo verschillend dat ik bijna mijn derde cultuurshock moet verwerken. Het begon al met de vliegreis. Ik vloog met Thai Airways en dat was achteraf geen verkeerde keuze. De service was uitstekend, maar waarschijnlijk ben ik gewend geraakt aan het lage service-niveau in India en Nepal. Met Candy en Pippa een taxi gedeeld naar het vliegveld van Kathmandu, waar het inchecken, de bagagecontrole en de immigratieformaliteiten uiterst soepel verliepen. In mijn geval scheelde het zeker dat ik twee dames in mijn gezelschap had, anders had het veel langer geduurd.

Na de jolige vlucht (ik had bijna een liter rode wijn op, maar ja, ik heb ook nog wat in te halen wat het alcoholpercentage in mijn bloed betreft) rond half zeven geland in Bangkok. Op het vliegveld innig afscheid genomen van Candy en Pippa. Zij logeren bij de broer van de vriend van de neef van de tante van Candy. Ik heb met een Amerikaan, die in Hawaï woont maar in Japan studeert (en in zes weken heel Azië wil zien), een taxi genomen naar een klein hotel in downtown Bangkok.

► Verder lezen naar donderdag 21 maart.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam