Dagboek van een wereldreis

Dinsdag 23 januari (dag 80)

Bij het American Express kantoor lag zowaar een envelop met een kaart van zuidelijk India waar ik om gevraagd had bij m’n familie. De envelop was wel open gescheurd, maar de kaart was nog heel. Nu kan ik mijn route beter uitstippelen voor de komende tijd. Goede kaarten zijn in India illegaal. Je kunt alleen kaarten kopen van 20 jaar oud waar niet meer dan drie hoofdwegen opstaan.

Na het bestuderen van mijn nieuwe landkaart naar de dierentuin, volgens kenners de beste van Azië, maar vergeleken met westerse standaarden natuurlijk allerbelabberdst. Al viel het mij eerlijk gezegd nog wel mee. De dieren hadden best grote hokken, maar zagen er super mager uit. Vooral de leeuwen, panters en tijgers zagen er zo vermagerd uit dat ik het idee had dat ze zo door de tralies heen zouden breken op jacht naar begerige, lekkere bezoekers van de dierentuin. Tja, af en toe lees je hier wel eens verhalen in de krant dat onschuldige mensen door losgebroken, hongerige, tijgers zijn opgevreten.

Na de dierentuin naar een Hindoetempel, waar alleen Hindoe’s in mogen. Dat had ik dus snel gezien, hoewel de buitenkant best indrukwekkend was. Regelmatig valt de elektriciteit uit in dit deel van India, maar in Trivandrum wat vaker dan elders. Vele keren op een avond zit je plotseling in het donker en beginnen de zweetdruppels door het staken van de fan over je lichaam te rollen. Het doet me terugdenken aan Beiroet. Het heeft wel wat, om plots al je activiteiten met een kaars of een zaklamp in je hand te moeten verrichten.

► Verder lezen naar woensdag 24 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam