Dagboek van een wereldreis

Woensdag 24 januari (dag 81)

Trivandrum is niet echt een hele bijzondere stad, meer een plek om kort te blijven op weg naar een meer interessante stek. Naar het busstation op zoek naar de bus richting Kovalam, een strand- en palmbomenparadijs. Het busstation is een totale chaos, niets staat in het Engels aangegeven en de bussen rijden kriskras door elkaar heen, wachtend op de volgende meute die de bus gaat bestormen. Na enig rondzeulen kwam ik erachter dat de bus naar Kovalam helemaal niet van het busstation vertrekt (zoals je zou verwachten), maar van een bushalte ergens in de stad.

Kovalam is een stuk anders dan Goa, er zijn meer palmbomen en rotsen wat het een stuk mooier maakt. Het is helaas ook een stuk toeristischer, met de ene strandtent, hotel of restaurant direct naast de andere. Ik zit in een (ietwat duur) hotel direct aan het strand, wel leuk. Op het eerste gezicht zijn het geen toeristen zoals ik die hier hun vertier zoeken, maar eerder ouden van dagen die met hun laatste spaarcenten op het strand hun één-na-laatste adem uitblazen.

Groot gelijk, zou ik ook doen als ik 70 was, maar door hun (ook vaak lijfelijk behoorlijk forse) aanwezigheid wordt de relaxte easy going sfeer wat teniet gedaan. Ik denk daarom dat ik hier niet lang blijf. Het strand en het water met de lekkere hoge golven zijn perfect, evenals het uitzicht, maar in Goa ben ik al een tijdje ontsnapt geweest van het drukke India. Als ik hier te lang blijf moet ik over een paar dagen weer een cultuurshock verwerken.

► Verder lezen naar donderdag 25 januari.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam