Dagboek van een wereldreis

Zondag 4 februari (dag 92)

Precies na een kwartaal reizen inaugureer ik het tweede deel van mijn wereldreisdagboek. Ik begin dit deel heel anders dan deel I, rijper, harder en met een hoop onvergetelijke ervaringen achter de rug. Ergens midden op de aardbol zit ik ook, in een plaats die Madurai heet in het zuiden van dat verbazingwekkende land India. Ik ben benieuwd waar ik zit aan het begin van deel III (als ik dat sowieso haal).

Ik ben vandaag de hele dag opgetrokken met Marco, de Italiaan die ik gisteren toevallig voor de tweede keer in India ontmoette. Het is een aardige vent met een wilde reisbaard, maar af en toe wel wat té filosofisch voor mij. We zijn gaan wandelen naar het Gandhi Museum, dwars door de drukte van Madurai en door een (volgens mij) eeuwig droogstaande rivier. De weg loopt dwars door de rivier en er wonen een hoop mensen op de rivierbedding in hutjes die gemaakt zijn van het afval dat die rivier ooit heeft meegevoerd.

Onderweg hebben we nog een bezoek gebracht aan een soort huishoudbeurs waar we toevallig langskwamen, met het nieuwste van het nieuwste: televisies, magnetrons, poedermelk en druivensap. Tegen de avond gingen we de Shri Meenaksi Tempel in, waar we dubbel high werden, temeer we vlak voordat we naar binnen gingen het geestverruimende Kerala gras hebben gerookt. Terug in mijn hotel vooral boven het toiletgat gehangen, want ik ben GVD weer aan de kut-diarree.

► Verder lezen naar maandag 5 februari.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam