Dagboek van een wereldreis

Maandag 4 maart (dag 121)

De eerste dag van mijn trektocht is iets anders verlopen dan ik had verwacht. Ik wilde per se de echte Jomsom trektocht maken, en die begint natuurlijk lopend vanuit Pokhara. Je kunt ook de bus nemen naar een dorp halverwege de route en de rest lopen. Om vervolgens achteraf te zeggen dat je de Jomsom Trek hebt gelopen, maar daar heb ik geen zin in. Ik wil geen trucs gebruiken om het werkelijke prestatievermogen te verloochenen.

Het gevolg van mijn eerlijkheid en oprechtheid was dus dat ik de hele dag geen enkele andere wandelaar ben tegengekomen. Ik heb gelopen van Pokhara naar Chandrakot, terwijl alle andere toeristen een bus nemen naar een plek waar ik waarschijnlijk nóg twee dagen voor moet lopen om die te bereiken. Het begin van de route was mooi. Ik heb meteen een berg bestegen van 1500 meter en dat was ook een goede gelegenheid om mijn conditie te testen. Aan het begin van de dag liep ik nog flink te hijgen, maar later op de dag kostte het me minder moeite om flink door te stappen.

Al moet ik wel zeggen dat ik behoorlijk kapot was toen ik om vier uur ‘s middags in Chandrakot aankwam. Om half zeven vanochtend al begonnen! In het dorpje en in de lodge ben ik ook de enige buitenlander. Ik slaap in een primitieve houten berglodge, waar lekker eten wordt geserveerd (zelfs de beloofde appeltaart hebben ze!). Terwijl ik dit schrijf breekt er een vechtpartij uit tussen de dorpelingen in de lodge. Pas morgen is de uitslag bekend.

► Verder lezen naar dinsdag 5 maart.

ReizenReizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam