Consumentenbond: vakantiehuisjes zijn vies

Amsterdam, 25 januari 2013 – De schoonmaak in veel vakantiehuisjes in Nederland is onder de maat. Dat blijkt althans uit een onderzoek van de Consumentenbond. Die bezocht incognito 30 vakantiehuisjes op verschillende vakantieparken, en in alle huisjes was wel iets aan te merken op de schoonmaak.

Het smerigste huisje was volgens de Consumentenbond te vinden in Roompot Vakantiepark Kijkduin in Den Haag. In deze woning kregen alle vertrekken een slechte beoordeling. Zelf het schoonste huisje, de Leemkule van Vakantiepark Molecaten in Hattem, kon toch nog een sopje gebruiken.

In de huisjes bleek de badkamer vaak de minst frisse ruimte; bij een derde van de huisjes was deze vies. Ook de grootste slaapkamer kon in negen huizen wel een grondige schoonmaak gebruiken. De keuken zag er op het oog vaak schoon uit, maar schijn bedriegt.  Uit monsters bleek dat het aanrecht vaak een bron van bacteriën was. Het aanrecht was vaak zelfs viezer dan de wc-bril.

De Consumentenbond raadt vakantiegangers aan te klagen bij de receptie als ze een vies vakantiehuisje aantreffen en direct om een extra schoonmaak te vragen. Mocht er niemand langskomen, dan kunnen consumenten een klacht indienen bij de Geschillencommissie Recreatie. Hiervoor moet het vakantiepark wel zijn aangesloten bij de brancheorganisatie HISWA-RECRON.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!