Nieuwe trend: hotel boeken én het goede doel steunen

Hotel boeken goede doel steunenAmsterdam, 27 januari 2013 – Boek je een hotel via internet, dan kun je tegenwoordig ook het goede doel steunen. Het is een nieuw fenomeen dat steeds meer vorm begint te krijgen in de wereld van boekingssites.

Sinds vorig jaar is BookDifferent in de lucht. Het is een site waarbij je per hotelreservering doneert aan het goede doel, zonder dat je dit extra geld kost. Per boeking gaat 50 procent van de verdiensten van de site naar een goed doel naar keuze. Onder meer Amnesty International, Greenpeace, Unicef en Warchild zijn de goede doelen die je kunt kiezen. De reserveringen lopen via Booking.com. Sinds deze maand vermeldt BookDifferent.com ook welke van de ruim 245.000 accommodaties op de site duurzaam zijn.

De Amsterdamse Daklozenkrant is met een vergelijkbaar initiatief gekomen. Die beheert de site Z-Hotels.nl, die daklozen een steuntje in de rug geeft als je een hotel boekt. Bij elke boeking komt 3 procent van de overnachtingskosten ten goede aan dak- en thuislozen, zonder dat je dit iets extra’s kost. Ook hierbij lopen de reserveringen via Booking.com.

Niet alleen bij het reserveren van een hotel kun je overigens het goede doel steunen. Via Fairtickets.nl geef je een financiële bijdrage als je een vliegticket koopt. Van de reserveringskosten geven ze 10 euro per ticket weg. Via Fairtickets geef je vooral geld aan goede doelen die opkomen voor kinderen die het zwaar getroffen hebben.

Foto © Pixabay/Engin Akyurt.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!