Ryanair veilig genoeg?

Ryanair veiligAmsterdam, 2 januari 2013 – Is het nog wel veilig om te vliegen met de Ierse prijsvechter Ryanair? In het KRO-programma Reporter kwamen onlangs vier piloten van de luchtvaartmaatschappij aan het woord die beweerden dat ze onder druk worden gezet om met minder brandstof te vliegen. Daardoor zou de veiligheid in het geding kunnen komen, stelden zij.

De directie van Ryanair heeft de beschuldigingen later tegengesproken. De piloten worden helemaal niet onder druk gezet en veiligheid heeft de hoogste prioriteit, luidde het antwoord.

Niemand, ook de piloten in de KRO-uitzending niet, hebben gezegd dat het onveilig is om met Ryanair te vliegen. Feit is dat de luchtvaartmaatschappij een van de veiligste is die er bestaat. Volgens de website www.planecrashinfo.com is er sinds de oprichting in 1985 nog nooit een ongeluk geweest waarbij een toestel van Ryanair is betrokken. Bewijzen over vliegen met minder brandstof zijn er ook niet, ook al hebben de pilotenbonden daar om gevraagd. Daarnaast is het wettelijk verplicht om met een reservehoeveelheid brandstof te vliegen, om bijvoorbeeld uit te kunnen wijken naar een andere luchthaven.

Feit is ook dat Ryanair een van de goedkoopste luchtvaartmaatschappijen is in Nederland. Vanaf € 8 kun je vluchten boeken vanaf Maastricht, Eindhoven en Groningen (Eelde Airport). Daar komen nog wel kosten bij voor bijvoorbeeld bagage, eten en drinken en een stoelreservering. De Nederlandse autoriteiten hebben om opheldering gevraagd bij de Ieren over de veiligheid bij Ryanair. Zo lang er geen bewijzen zijn, lijken er geen redenen te zijn de vliegtuigmaatschappij te mijden.

Foto © Pixabay.
ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!