Argentinië kent de meeste feestdagen

ARGENTINIË KENT DE MEESTE FEESTDAGEN

Hotels.comAmsterdam, 26 maart 2013 – De kans dat je tijdens je vakantie of rondreis voor een dichte deur staat, is het grootst in Argentinië. Dat land heeft liefst 19 nationale feestdagen, onder meer tijdens het carnaval in februari. Dat blijkt uit onderzoek van hotelboekingssite Hotels.com naar de vrije dagen in 30 landen.

Colombia volgt op korte afstand met 18 dagen. Brazilië, Canada en India daarentegen kennen met slechts vijf dagen per jaar het kleinste aantal publieke feestdagen. Nederland zit er niet ver naast met zeven feestdagen.

Hotels.com keek ook naar het aantal vrije dagen. Na het in kaart brengen van zowel het aantal publieke feestdagen als het wettelijk vastgestelde minimum aantal vakantiedagen, blijkt Rusland de lijst aan te voeren met 40 vrije dagen per jaar. Mexicanen hebben met slechts 13 vrije dagen het minst reden tot juichen.

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers in de 30 onderzochte landen aanspraak maken op gemiddeld 28 vrije feest- en vakantiedagen per jaar. Dat is één dag meer dan in Nederland het geval is.

Hieronder een lijst van de feestdagen:

19: Argentinië
18: Colombia
16: Japan, Hongkong
15: Thailand
14: Maleisië
12: Zuid-Korea, Taiwan, Rusland, Italië, Spanje
11: Zweden, Nieuw-Zeeland, Singapore, China
10: Finland, Frankrijk, Noorwegen, Australië, Verenigde Staten
9: Denemarken, Duitsland, Ierland, Zwitserland
8: Verenigd Koninkrijk
7: Nederland
6: Mexico
5: Canada, India, Brazilië

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!