Boete voor Ryanair voor verzwijgen kosten

BOETE VOOR RYANAIR VOOR VERZWIJGEN KOSTEN

RyanairAmsterdam, 20 maart 2013 – De Ierse prijsvechter Ryanair ligt opnieuw onder vuur. Dit keer omdat de luchtvaartmaatschappij niet duidelijk alle kosten vermeldt als je een vliegticket boekt via de website. De Consumentenautoriteit heeft Ryanair boetes opgelegd van in totaal 370.000 euro.

Allerlei voorzienbare en onvermijdbare kosten, zoals heffingen en toeslagen, worden verplicht berekend. De prijs die je uiteindelijk betaalt, is in de meeste gevallen dus aanzienlijk hoger dan de prijs waarvoor het ticket oorspronkelijk op de website werd aangeboden.

Bovendien kun je tijdens het boeken je gegevens niet controleren en eventuele fouten herstellen. Verder is geen e-mailadres waarmee je rechtstreeks met het bedrijf kunt communiceren en is de klantenservice alleen in het Engels. Je kunt de klantenservice alleen bereiken via een contactformulier, dat je bovendien in het Engels moet opstellen.

Vorig jaar kwam Ryanair al in opspraak omdat piloten met te weinig brandstof zouden vliegen, om op de kosten te besparen. Voor talloze andere verhalen over de luchtvaartmaatschappij kun je een kijkje nemen op de website www.ihateryanair.org.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!