Onrust in Kenia, Egypte: tips om rellen te doorstaan

Rondreizen Kenia

Onrust in Kenia: tips om rellen te doorstaanAmsterdam, 15 maart 2013 – Het is de laatste tijd nogal onrustig in landen als Egypte en Kenia. Politieke ontwikkelingen, verkiezingen, strijdende bevolkingsgroepen of zoiets als voetbalrellen kunnen je vakantieplezier danig verstoren. Meestal merk je er niet veel van, als je in zo’n land rondreist. Mocht je toch een keer tussen relschoppers belanden, dan volgen hier wat tips hoe je de onlusten het beste kunt doorstaan. Opgetekend uit eigen ervaring, toen ik in een plaatsje in Kenia een keer tussen strijdende stammen belandde die elkaar met bijlen en hakmessen te lijf gingen.

► Geef wat meer geld uit aan een wat duurder hotel, mét een binnenplaats. Als je een paar dagen in je hotel moet blijven, kun je op de binnenplaats in ieder geval veilig van de buitenlucht genieten.

► Volg het lokale nieuws: volg internetsites, luister naar de lokale radio en koop lokale (Engelstalige) kranten (vaak te verkrijgen via de receptie van het hotel als het te gevaarlijk is om naar buiten te gaan).

► Praat met locals in en in de buurt van het hotel om te vragen hoe de situatie op straat is. Als het rustig is rond het hotel, loop dan even een kort blokje om om de sfeer te peilen.

► Zorg dat je voldoende geld bij je hebt en een mobiele telefoon die je kunt opladen.

► Bel naar de Nederlandse ambassade in het land om te zeggen dat je ergens vastzit en dat je niet weet hoe lang dat gaat duren. Ze zullen je niet helpen, maar ze weten er in ieder geval van.

► Als de situatie te nijpend wordt, vraag dan in en rond het hotel of er iemand is met een auto die je naar een veiliger plaats kan brengen. Wees wel bereid hiervoor wat geld neer te tellen.

► Raak niet in paniek, zelden zijn toeristen of reizigers het doelwit en veelal willen locals je maar al te graag helpen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!