SBS6 laat zich oplichten op vakantie

SBS6 LAAT ZICH OPLICHTEN OP VAKANTIE

SBS6Amsterdam, 27 maart 2013 – Het overkomt elke toerist wel eens in het buitenland: je wordt opgelicht door taxichauffeurs, hotelhouders, corrupte politieagenten of winkeliers. SBS6 wil deze praktijken dieper gaan onderzoeken. De commerciële zender komt 31 maart met het nieuwe programma Oplichters in het Buitenland, waarin televisiemaker Kees van der Spek zich vrijwillig laat oplichten in populaire vakantiebestemmingen.

Van der Spek zoekt de verschillende bestemmingen op, variërend van Thailand en Brazilië, en probeert de oplichters te ontmaskeren. In de eerste aflevering brengt hij een bezoek aan Bali. Daar wordt hij opgelicht door middel van een kraskaartenactie, die toeristen naar een malafide timeshare constructie moet lokken.

Ook wordt hij aangehouden voor rijden zonder helm. De lokale politie stelt voor dat hij direct zijn portemonnee pakt om niet naar het gerecht te hoeven. Met verborgen camera’s wordt vastgelegd hoe de oplichters te werk gaan.

Het programma ,,laat zien hoe de praktijk in elkaar steekt en waar je als toerist op moet letten”, stelt SBS6. Oplichters in het Buitenland is vanaf 31 maart wekelijks te zien, om 21.30 uur.

 

 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!