Zwitserland de veiligste vakantiebestemming, Haïti de onveiligste

Booking Zwitserland

ZWITSERLAND DE VEILIGSTE VAKANTIEBESTEMMING, HAÏTI DE ONVEILIGSTE

Amsterdam, 12 maart 2013 – Zwitserland is dit jaar het veiligste land voor vakantievierders. Haïti is in 2013 het meest onveilige land om in rond te reizen. Dat blijkt uit een ranglijst van 140 landen die de World Economic Forum heeft opgesteld. Deze economische denktank bekijkt om de twee jaar de veiligheid voor toeristen in de meeste landen van de wereld.

Zwitserland wordt op de voet gevolgd door Duitsland en Oostenrijk. De top 3 is ongewijzigd gebleven, vergeleken met de vorige ranglijst uit 2011. Nederland is een plaatsje gestegen, van de 14e naar de 13e plek. Barbados is het eerste niet-westerse land op de toeristische veiligheidsindex, op plaats 27.

De politieke onrust heeft ervoor gezorgd dat Egypte tien plaatsen is gedaald op de lijst, van 75 naar 85. Egypte is een veilig land om naartoe te gaan op vakantie, blijft de Egyptische overheid benadrukken. Ook Ghana is negen plekken gezakt, en staat nu op 117.

Na Haïti zijn Tjaad en Burundi de hekkensluiters op de lijst.

 

 

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!