De tien voordeligste steden in Europa

Krakau
Krakau

Amsterdam, 24 april 2013 – Voor een voordelige stedentrip in Europa kun je het beste afreizen naar de Baltische staten. De Litouwse hoofdstad Vilnius was het afgelopen jaar de goedkoopste Europese hotelstad, blijkt uit een onderzoek van boekingssite Hotels.com.

Reizigers betaalden in Vilnius gemiddeld € 64 per overnachting in 2012. De prijzen stijgen echter wel snel in deze stad. Afgelopen jaar nam de gemiddelde kamerprijs toe met 12 procent. Riga, de hoofdstad van Letland, volgt op korte afstand met een gemiddelde hotelprijs van € 65 per overnachting (een stijging van 7 procent ten opzichte van 2011).

De aanhoudende crisis heeft vrijwel overal in Europa geleid tot dalende hotelkamerprijzen. Hoteliers in de zuidelijke eurozonelanden werden het hardst getroffen door de economische malaise. De gemiddelde hotelkamerprijzen in Lissabon (€ 73), Athene (€ 76) en Madrid (€ 79) daalden met respectievelijk 6 procent, 7 procent en 5 procent. Deze steden behoren daarmee tot de voordeligste stedentripbestemmingen in het zuiden van Europa.

Hieronder de Top 10 voordeligste Europese stedentripbestemmingen met de gemiddelde hotelkamerprijzen betaald in 2012 door reizigers uit de eurozone:

1. Vilnius, Litouwen: € 64

2. Riga, Letland: € 65

3. Boedapest, Hongarije: € 66

4. Krakau, Polen: € 69

5. Bratislava, Slowakije: € 71

6. Boekarest, Roemenië: € 71

7. Lissabon, Portugal: € 73

8. Athene, Griekenland: € 76

9. Warschau, Polen: € 78

10. Madrid, Spanje: € 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!