Hoppen langs pretparken in Europa

Vialand IstanbulAmsterdam, 2 april 2013 – Reizigers die van pretparken houden, kunnen dit jaar hun hart ophalen. De ruim 300 attractieparken in Europa hebben talloze nieuwe attracties, achtbanen en andere nieuwigheden in petto. Deze lente worden zelfs twee compleet nieuwe themaparken geopend, in Istanbul (Turkije) en op Sicilië (Italië). Hieronder een selectie.

► Bezoekers aan de metropool Istanbul kunnen vanaf 23 april terecht in Vialand, het eerste moderne themapark van Turkije. Op een terrein van 600.000 vierkante meter zijn meer dan 50 attracties te beleven, waaronder een snelstartende rollercoaster die een snelheid haalt van 110 kilometer per uur en een darkride. Voor de sfeer is het dagelijks leven in de oude stad Istanbul nagebootst.

► Op Sicilië is het waterparadijs Etnaland verrezen. Een van de hoogtepunten is de Eldorado, een klassieke, thematische mijnachtbaan die door en rond een mijn loopt. Ook kun je terecht in een 60 meter hoge Shot & Drop Tower en is er een prehistorisch park met 21 levensgrote dinosaurusmodellen.

► In Legoland in Günzburg (Duitsland) het Koninkrijk van de Farao’s aangelegd, met onder meer de Tempel X-pedition. Ontdekkingsreizigers kunnen per jeep op zoektocht naar de schat gaan door het donkerste binnenste van de tempel. Hierbij wordt je ‘bewapend’ met infrarode pistolen.

► Het Nederlandse attractiepark Slagharen komt met de Magic Bikes. Passagiers hebben hier totale controle terwijl ze al fietsend door de hemel vliegen en duikelen. Nieuw is ook de Expedition Nautilus, een wateracttractie waarbij deelnemers anderen zo nat mogelijk moeten spuiten met de waterkanonnen op hun boten.

Gröna Lund in Stockholm (Zweden) bestaat 130 jaar en viert dat met de Eclipse. Dit is met 121 meter de hoogste zweefmolen ter wereld. De Eclipse heeft 12 schommels met elk twee stoelen die aan kettingen van 8 meter lang hangen. Je moet een minimale lichaamslengte hebben van 120 centimeter om erin te mogen.

► In Farup Sommerland in Saltum (Denemarken) kun je een adrenalinestoot krijgen in de Orkanen rollercoaster. Het is de enige achtbaan in Europa die zowel over het water heen gaat, als er onderdoor. De Orkanen neemt zijn passagiers mee tot een hoogte van zeven verdiepingen en laat ze dan met een snelheid van 75 kilometer per uur onder het water door schieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!