Maak een tour langs ‘Oranje’ plaatsen

MAAK EEN TOUR LANGS ‘ORANJE’ PLAATSEN

Oranienburg
Oranienburg

Amsterdam, 8 april 2013 – Met de troonswisseling in zicht, stijgt langzamerhand de Oranjekoorts. Fervente Oranje-aanhangers maken al reizen langs de belangrijkste pleisterplaatsen van onze koninklijke familie. Je kunt ook bijna letterlijk een Oranje-tour maken, tot in alle uithoeken van de wereld. Met voldoende tijd en geld kun je alle ‘Oranje’ plaatsen op onze aardbol aandoen. De Wereldreizigersclub zet er een paar voor je op een rij.

► Na een vliegreis van zo’n 30 uur naar Sydney en een korte autorit door het zuidwesten van Australië kom je in de plaats Orange. De stad is gesticht in 1846 en vernoemd naar koning Willem I. Er staan historische gebouwen en je kunt wijn proeven in meer dan 50 wijngaarden in de streek. Meer informatie is te vinden op www.orange-nsw.com.

► Makkelijk te bereiken is Oranienburg, een stad in Duitsland ten noorden van Berlijn. Frederik Willem van Brandenburg bouwde er het slot Oraniënburg voor zijn echtgenote Louise Henriëtte van Oranje-Nassau. Dat is ook meteen de belangrijkste bezienswaardigheid. Met de auto of de fiets kun je in Duitsland tevens de Oranjeroute afleggen. Op www.tourismus-or.de vind je meer informatie.

► In het zuiden van Namibië ligt het dorp Oranjemund, een lokaal centrum van de diamantindustrie. De Oranjerivier komt er uit in zee. Op http://www.oranjemundonline.com staan wat foto’s. Het plaatsje heeft ook een eigen vliegveld, Oranjemund Airport, met vluchten naar Kaapstad. Het is dus eenvoudig te bereiken.

► Aan de westkant van de Verenigde Staten, vlakbij Los Angeles, ligt de stad Orange. Het heeft geen koninklijke associatie, de plaats is vernoemd naar de vele sinaasappels die er groeien. Er zijn wel veel historische gebouwen te vinden, van voor 1920. Wil je meer weten, kijk dan op www.cityoforange.org.

► Voor een exotisch sfeertje en ongereptheid reis je naar Orango, een eilandje voor de kust van het Afrikaanse land Guinea-Bissau. De plek heeft het Orango Nationaal Park is vooral bekend van de zoutwater nijlpaarden die er leven. Lonely Planet heeft er een klein beetje informatie over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!