Schiphol opnieuw beste luchthaven van Europa

Luchthaven SchipholAmsterdam, 11 april 2013 – Reizigers hebben Schiphol voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste luchthaven van Europa. Op de wereldranglijst van beste luchthavens steeg Schiphol met één plaats naar nummer 3.

Reizigers prijzen Schiphol als ,,een overzichtelijke en efficiënte luchthaven om over te stappen”. Ook wordt het Nederlandse vliegveld geroemd om zijn ,,kwalitatief hoogwaardige en brede aanbod aan voorzieningen op het gebied van winkels en horeca.”

De top 5 van de beste luchthavens ter wereld ziet er als volgt uit: Singapore Changi Airport, Incheon International Airport (Zuid-Korea), Amsterdam Airport Schiphol, Hong Kong International Airport en Beijing Capital International Airport.

De vliegvelden werden verkozen tijdens de uitreiking van de zogeheten World Airport Awards in het Zwitserse Genève. Voor deze prijzen het Britse adviesbureau Skytrax ruim 12 miljoen reizigers uit meer dan honderd landen over de kwaliteit van 395 luchthavens ter wereld. Het onafhankelijk onderzoek wordt sinds 1999 verricht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!