Frankrijk favoriet, verre reizen niet

Booking Frankrijk
Terrasje in Nice, Frankrijk
Terrasje in Nice, Frankrijk

Amsterdam, 24 mei 2013 – Frankrijk is de meest favoriete buitenlandse bestemming voor Nederlandse vakantiegangers. Dit jaar vieren rond de 1,4 miljoen mensen vakantie in dat land. Spanje (900.000) en Italië (800.000) zijn daarna de populairste vakantielanden, blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Italië, Tsjechië en Oostenrijk laten de meeste groei zien. De grootste daling is er echter voor verre vakanties. Die worden 150.000 keer minder geboekt. De economische recessie lijkt de verre reizen parten te spelen.

De economische malaise leidt er ook toe dat dit jaar 300.000 minder Nederlanders op vakantie gaan in de zomer. Zo’n 7,7 miljoen Nederlanders gaan deze zomer naar het buitenland en 2,5 miljoen Nederlanders vieren vakantie in eigen land.

Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken en 15 procent gaat op de bonnefooi. Nederlanders boeken vaker zelf hun accommodatie, geholpen door het gemak van internet. Het aantal boekingen via een reisbureau of een tour operator daalt naar verwachting met zo’n 6 procent.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!