Katten, honden en konijnen in het museum

KattenkabinetAmsterdam, 18 mei 2013 – Voor sommige mensen gaat de liefde voor hun huisdier heel ver. Zo ver, dat ze zelfs een heel museum hebben opgericht voor hun favoriete huisdier. In de wereld zijn enkele musea te vinden die zich richten op katten, honden, konijnen en muizen. Bizar en raar misschien, maar toch wel de moeite waard als je in de buurt bent. En van huisdieren houdt, natuurlijk.

Kattenmuseum, Nederland

In Amsterdam is het Kattenkabinet te vinden. Het prachtige pand aan de Herengracht hangt vol met hoogwaardige kunst met afbeeldingen van katten, om te laten zien welke rol het huisdier door de eeuwen heen vervulde in de kunst en cultuur. Een particulier museum dat is opgericht door een gepassioneerde kattenliefhebber. Er lopen ook echte, levende katten rond in het kattenmuseum.

Hondenmuseum, VS

De Amerikaanse stad St. Louis in Missouri huisvest het Museum of the Dog. Het heeft ‘s werelds grootste collectie kunst die aan honden is gewijd, waaronder 700 schilderijen en talloze beeldhouwwerken en porseleinen figuren. Hondeneigenaren mogen hun trouwe viervoeter meenemen naar het hondenmuseum.

Konijnenmuseum, Zwitserland

Liefhebbers van konijnen kunnen hun hart ophalen in het Zwitserse dorp Bubikon, vlakbij Zürich. Daar is het Hasenmuseum te vinden, volledig gewijd aan het konijn. Er worden meer dan 7000 objecten getoond rond het knaagdier, waaronder miniatuurkonijnen, speelgoedkonijnen, kunstvoorwerpen met konijnen en gebruiksvoorwerpen met konijnen.

Muizenmuseum, Rusland

In het Russische dorp Myshkin, even ten noorden van Moskou, is een heus muizenmuseum. Het Myshkin National Ethnographic Museum heeft meer dan 2000 objecten die met de muis te maken hebben. Ze komen uit de hele wereld. Het museum is de grootste toeristische attractie in het dorp, waarvan mysh in het Russisch ‘muis’ betekent. Op www.myshkin.ru is er meer informatie te vinden, als je het Russisch tenminste machtig bent.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!