Maastricht Airlines nu al failliet

MAASTRICHT AIRLINES NU AL FAILLIET

Maastricht AirlinesAmsterdam, 30 mei 2013 – Het doek is nu al gevallen voor Maastricht Airlines, nog voordat de eerste vlucht is uitgevoerd. De jongste luchtvaartmaatschappij van Nederland heeft faillissement aangevraagd.

Het zat na de oprichting al niet mee met Maastricht Airlines. De eerste vluchten zouden oorspronkelijk op 25 maart beginnen vanaf de thuisbasis Maastricht-Aachen Airport. Dat werd uitgesteld tot 1 mei, maar ook die datum haalde de luchtvaartmaatschappij niet. De latere levering van een Fokker 50 toestel veroorzaakte de vertraging.

Maastricht Airlines zou een mooi alternatief zijn om vanuit Amsterdam naar Maastricht te gaan. De luchtvaartmaatschappij wilde zeven keer per week naar de hoofdstad vliegen. Een retourtje zou er zijn vanaf € 79,-. Die vlucht zou 55 minuten duren. Ter vergelijking: het goedkoopste treinkaartje voor een retourtje Amsterdam-Maastricht bij de NS kost € 28,60 (met een kortingskaart).

De nieuwe luchtvaartmaatschappij had ook plannen vanaf Maastricht naar München en Berlijn te vliegen. Mensen die een ticket hadden geboekt, hebben hun geld teruggekregen.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!