Tips voor een gratis upgrade in het vliegtuig

Amsterdam, 21 mei 2013 – Een goedgeklede alleenstaande man van in de 30 met goede manieren heeft de grootste kans op een gratis upgrade in het vliegtuig. Dat blijkt althans uit een onderzoek van vliegticketzoekmachine Skyscanner. De website heeft 700 stewards en stewardessen gevraagd de beste tips voor een upgrade te onthullen.

Uit het onderzoek blijkt dat 61 procent van het cabinepersoneel weleens een gratis upgrade heeft gegeven. Degenen die met een vrijgezellenfeest weggaan, kunnen een upgrade wel vergeten. De passagiers die de minste kans maken zijn vrouwelijke tieners met weinig verhullende kleding en reizend in een groep.

Het hebben van goede manieren staat stipt op 1 bij de kans op een upgrade, maar leden van een frequent flyer programma en passagiers die alleen reizen zijn ook grote favorieten om kans te maken op het vliegen in een hogere klasse wanneer deze plekken nog vrij zijn.

Een andere manier om te ontsnappen uit de economy class is bijvoorbeeld het hebben van een verwonding. Bijna twee derde onthult dat een passagier met een gebroken been meer kans maakt.

Top 10 manieren om kans te maken op een gratis upgrade:

Wees vriendelijk en beleefd – 82 procent zegt dat dit een groot verschil maakt

Word lid van het frequent flyer programma van de betreffende luchtvaartmaatschappij – 80 procent geeft aan dat dit je kans vergroot

Reis alleen – 72 procent zou eerder een upgrade geven aan een alleenreizende passagier

Maak ze attent op je verzwikte enkel – Het hebben van een blessure of verwonding verhoogt je kansen volgens 65 procent

Kleed je netjes – 59 procent geeft eerder een upgrade aan een goedgeklede passagier

Vertel het cabinepersoneel dat je op huwelijksreis bent – 58 procent zou eerder een upgrade geven aan newlyweds

Word vrienden met iemand die werkzaam is als cabinepersoneel lid – 55 procent geeft toe eerder een upgrade te geven aan vrienden of familie

Reis op minder populaire tijdstippen – Als er meer stoelen vrij zijn is de kans groter op een upgrade, zegt procent

Vertel een dramatisch verhaal zodat ze medelijden krijgen – 35 procent zegt dat het hun beslissing kan beïnvloeden

Zorg dat je er op je best uitziet – 31 procent geeft eerder een upgrade aan welverzorgde en knappe passagiers

Uit een eerder onderzoek onder passagiers concludeerde Skyscanner dat sommige reizigers zo graag een upgrade willen, dat driekwart bereid is om hiervoor te liegen. Meer dan 1 uit 10 doet net alsof ze op huwelijksreis zijn (14 procent), 6 procent acteert een ziekte of verwonding en 7 procent zou zijn of haar partner in de steek laten en net doen alsof hij of zij alleen reist om dit de kans op een gratis upgrade zou vergroten.

ReizenReizen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!