Griekse eilanden populair onder vakantiegangers

GRIEKSE EILANDEN POPULAIR ONDER VAKANTIEGANGERS

Traditionele Griekse tzatziki
Traditionele Griekse tzatziki

Amsterdam, 5 juni 2013 – Het toerisme in Griekenland lijkt niet langer te lijden onder de economische malaise. De populariteit van het land is onder Europese vakantiegangers sterk gestegen, blijkt uit gegevens van de boekingswebsite Hotels.com.

De afgelopen maand behoorden de Griekse eilanden in verschillende Europese landen tot de snelst stijgende hotelbestemmingen. Nederlandse reizigers zochten in mei veel vaker dan vorig jaar naar hotelovernachtingen op de eilanden Corfu en Rhodos. Onder Nederlanders steeg het aantal zoekopdrachten naar hotelovernachtingen op de beide Griekse eilanden met 145 procent ten opzichte van vorig jaar.

Ook reizigers uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Rusland en het Verenigd Koninkrijk toonden aanzienlijk meer belangstelling in de Griekse eilanden dan een jaar geleden. Behalve Corfu en Rhodos zijn ook de eilanden Zakynthos, Kreta en Kos in trek bij Europese reizigers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!