De vijf duurste eilanden om te overnachten

Amsterdam, 17 juli 2013 – Het Italiaanse eiland Capri is al jaren een trekpleister voor reizigers die houden van  betoverende schoonheid, pittoreske straatjes, lekker eten en weelderige natuur. Dat is ook terug te zien de hotelprijzen. Capri is de meest exclusieve eilandbestemming ter wereld, blijkt uit een ranglijst van boekingswebsite Hotels.com.

Op het eiland voor de kust van Napels betaalden reizigers gemiddeld het meest voor een hotelovernachting (€ 241). De Seychellen komen op de tweede plaats. In de archipel, bestaande uit 115 eilanden die ver uit de kust van Afrika zijn gelegen, betaalden reizigers vorig jaar gemiddeld  € 236 per hotelovernachting.

Key West in de Verenigde Staten is het derde duurste eiland om te overnachten. Key West is het laatste eiland in de lange rij van Florida Keys. De populaire zonbestemming is per auto bereikbaar en ademt die typische relaxte eilandsfeer. In Key West betaalden reizigers gemiddeld € 168 voor een nacht in een hotel.

Ibiza, onderdeel van de Spaanse Balearen, staat bekend als luxe partybestemming. Tijdens het zomerseizoen reizen populaire DJ’s af naar gerenommeerde clubs op het eiland. Maar Ibiza heeft meer te bieden, zoals intieme baaien en strandjes en exclusieve resorts. Op Ibiza was je gemiddeld € 133 per hotelovernachting kwijt.

Langkawi, een eilandengroep gelegen ten westen van Maleisië, geldt als de vijfde meest exclusieve eilandbestemming. Reizigers moesten vorig jaar gemiddeld € 125 voor een hotelovernachting neertellen. Langkawi bestaat uit het gelijknamige hoofdeiland en bijna 100 kleine omliggende eilandjes. Langkawi heeft een bijzonder landschap met bergen, valleien, jungles, watervallen en ongerepte stranden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Protected by WP Anti Spam

Over de auteur

Eric
Hi, mijn naam is Eric: gepassioneerd reisliefhebber, voormalig wereldreiziger, voormalig journalist, communicatiespecialist en oprichter van de Wereldreizigersclub. Nu 70+ landen bezocht, maar het mogen er altijd meer worden ;-) Ontdekken, schrijven, verhalen vertellen, ondernemen, leren en ontmoeten: dat is een beetje de rode draad in mijn leven. Altijd met humor en een flinke dosis nieuwsgierigheid!